IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toshiba съкращава 4000 работни места

Компанията продължава преструктурирането си, след като беше свалена от борсата

20:58 | 16.05.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Soichiro Koriyama/Bloomberg
Снимка: Soichiro Koriyama/Bloomberg

Японският гигант Toshiba ще съкрати до 4000 работни места на вътрешния си пазар, докато индустриалният конгломерат засилва процеса си по преструктуриране след смяната на собствеността си, предава Ройтерс.

Toshiba слезе от борсата през септември в рамките на придобиване за 13 млрд. долара от консорциум, воден от компанията за дялово инвестиране Japan Industrial Partners (JIP). С това Toshiba сложи край на едно цяло десетилетие на скандали и проблеми.

Усилията на консорциума да подготви план за връщане на Toshiba към успеха се смятат за тест за частния капитал в Япония, който няма много добра репутация там.

Преструктурирането обхваща до 6% от работната сила на Toshiba в страната. Освен това компанията заяви, че ще прехвърли офис функции от централата в Токио към Кавазаки, западно от столицата. Същевременно гигантът се прицелва към оперативен марж от 10% в рамките на три години.

През последните няколко месеца редица компании в Япония обявиха съкращения на работни места, включително Konika Minolta, козметичната компания Shiseido, както и фирмата за електроника Omron.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:44 | 16.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още