IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Какви са ползите от изкуствения интелект за ИТ сектора

Навлизащите в този бранш е добре да започнат със стажове и собствени проекти, съветва експерт

16:57 | 13.05.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

В момента изкуственият интелект помага на всякакви роли и нива в ИТ сектора. Технологията не застрашава специалистите, а по-скоро при добра работа с нея биха били намерени много ползи. Това коментира Тихомир Кръстев, вицепрезидент по технологиите във Vola Software, част от екипа на "Враца софтуер общество", в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Дигитализацията в ИТ сектора е на стартов етап и все още не би заела работните места на специалистите, посочи събеседникът.

Както софтуерният сектор, така и „Враца софтуер общество“ се влияят от световните тенденции, каза още Кръстев. По думите му в последните години се наблюдава засилен интерес към услугите на „Враца софтуер общество“, въпреки че е налице свиване на пазара.

„Това бе породено отчасти от това, че технологичните гиганти започнаха да съкращават много кадри. Тази тенденция се отразява и в България със закъснение, като в момента се търсят по-опитни кадри и става все по-трудно на неопитните и навлизащите в пазара на труда ИТ специалисти да се реализират“, каза гостът.

Според него навлизащите в този бранш е добре да започнат със стажове и собствени проекти, които да използват като портфолио.

Целия коментар гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:56 | 13.05.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още