IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консултантската компания Synechron придоби Dreamix

Стойността на сделката не е обявена

14:43 | 04.04.24 г.
Снимка: pexels.com
Снимка: pexels.com

Консултантската компания за дигитална трансформация на финансови и технологични организации Synechron обяви, че придобива базираната в България компания за разработка на персонализиран софтуер Dreamix.

Сделката е финализирана на 26 март тази година, посочват компаниите в съобщение до медиите. Стойността на споразумението не е обявена. 

Dreamix, която е създадена през 2006 г. и чийто основен офис е в София, се грижи за нуждите на редица корпоративни клиенти от цял свят в индустрии като транспорта, авиацията, финансовите технологии, здравеопазването и други. Фирмата е натрупала опит в над 35 софтуерни платформи и в създаването на дигитални продукти.

Финансов съветник на Dreamix по споразумението е Technology Holdings.

Synechron очаква обединението на компаниите да ѝ позволи да развива своите аутсорсинг услуги, докато България остава един от лидерите в създаването на дигитални продукти в европейския регион, гласи съобщението.

По думите на съоснователя и главен изпълнителен директор на Synechron Фейсал Хюсеин фирмите имат споделена визия, близка култура и сходни ценности. Това ще допринесе за предлагането на по-голяма добавена стойност на повече клиенти и ще предложи по-високо ниво на IT експертиза, допълва той.

Като глобална консултантска компания Synechron използва различни технологии и стратегии, обхващащи от изкуствен интелект и облачни услуги до дигитални услуги и софтуер. Компанията има над 13 500 служители по света. Тя разполага с 48 офиса в 19 държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:43 | 04.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още