IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директор на Meta: Навлизането на AI е разтърсващ момент в технологиите

Подобно събитие индустрията не е виждала от десетилетие, твърди Никола Менделсон от Meta

19:30 | 17.01.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Новата ера на изкуствения интелект представлява огромен момент за технологичната индустрия, какъвто не е виждан от десетилетие, твърди един от директорите на компанията майка на Facebook – Meta Platforms, пише CNBC.

Отправяйки поглед напред към 2024 г., Никола Менделсон, ръководител на глобалната бизнес група в Meta, коментира, че е важно да се говори за потенциала на изкуствения интелект (AI) като сила за правене на добро, като същевременно се обръща внимание на опасностите от технологията.

„Това е разтърсващ момент“, коментира Менделсон пред CNBC Световния икономически форум в Давос, Швейцария. “Ще гледаме назад към тази година, смятайки я за наистина ключова по отношение на това какво се е случило в обществото като цяло”.

В Meta Менделсон ръководи отношенията с водещи търговци и агенции. Освен това има опит в областта на рекламата, а предишният ѝ опит включва и позиция като партньор и изпълнителен председател в лондонската рекламна агенция Karmarama и директор в производителя на алкохолни напитки Diageo.

Миналата година беше ключова за Meta – цената на акциите ѝ за писа силен ръст, а инвеститорите похвалиха стремежа на главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг за „година на ефективността“, водена от съществени съкращения на разходите и промяна на фокуса към по-печеливши бизнеси.

2023 г. беше и време, в което Meta направи остър завой към изкуствения интелект – област, в която компанията играе ключова роля със своя голям езиков модел LLaMA. Meta също така остава силно фокусирана върху метавселената със своите очила Quest 3.

„От гледна точка на Meta, ние можем да бъдем лидер и пионер“, коментира Менделсон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:03 | 17.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още