IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon открадна продуктовия лидер на Microsoft

Гигантът в онлайн търговията все още не е потвърдил официално новината

12:39 | 19.09.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg
Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

Юсуф Мехди, който ръководи маркетинговите усилия на Microsoft, поема бизнеса Surface и Windows с външните производители на персонални компютри и партньори за търговия на дребно, тъй като дългогодишният продуктов лидер Панос Панай се оттегля, предава Ройтерс.

Bloomberg писа, че Панай е нает от Amazon.com да ръководи отдела, отговорен за продуктите Alexa и Echo, заменяйки Дейвид Лимп – настоящият лидер на отдела, който каза, че планира се оттегли тази година.

Microsoft отказва да коментира информацията на Bloomberg, а Amazon не е отговорила на запитването за коментар.

Панай слиза от поста след близо 20 години в базираната в Редмонд, Вашингтон, Microsoft, където ръководи създаването на серията компютри Surface, а наскоро застана начело и на пускането на операционната система Windows 11.

В изявление главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела благодари на Панай за „влиянието му върху продуктите, културата, компанията и индустрията през последните две десетилетия“.

„Благодарен съм за твоето лидерство, подкрепа и всичко, което си направил за Microsoft и нашите клиенти и партньори“, допълва той.

Microsoft заяви още, че Паван Давулури ще ръководи екип за хардуерно инженерство, който включва усилията на Microsoft да разработи свои собствени чипове, според имейл от понеделник, изпратен от Раджеш Джа, изпълнителен вицепрезидент на групата, отговарящ за изживяванията и устройствата в Microsoft. Ройтерс е разгледала копие на имейла.

Microsoft направи големи залози в генеративния изкуствен интелект, като интегрира технологията в голяма част от продуктите си, включително облачните, търсачката и софтуера за продуктивност.

На 21 септември компанията ще проведе „специално събитие“, на което се очаква да обяви актуализации на своята линия Surface, наред с други новини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 19.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Един Българин
преди 9 месеца
Където управление и дивелъмпънт започнат да се определят от заплатите на ИТ служителя, а не от качествата му, корабът потъва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още