IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Motorola Solutions повиши годишната си прогноза

Компанията се радва на по-голямо търсене на решенията си за сигурност

15:45 | 04.08.23 г.
Снимка: Susana Gonzalez/Bloomberg
Снимка: Susana Gonzalez/Bloomberg

Motorola Solutions повиши прогнозата за годишните си приходи и печалба благодарение на засиленото търсене на интегрираните решения за сигурност на доставчика на телекомуникационно оборудване, предава Ройтерс.

Цената на акциите на компанията се повиши с повече от 3% по време на следборсовата търговия в четвъртък.

Докато правителствата и частните компании се опитват да намалят времето за реакция при извънредни ситуации и да запушат вратички в сигурността, те разчитат на решения за обществена безопасност, предлагани от компании като Motorola.

Базираната в Чикаго компания сега очаква годишните ѝ приходи да са в диапазона от 9,88 млрд. до 9,90 млрд. долара спрямо по-рано очакваните 9,73 млрд. до 9,78 млрд. долара. Средната прогноза на анализаторите по данни на Refinitiv е за 9,79 млрд. долара.

Освен това компанията прогнозира годишна коригирана печалба между 11,40 и 11,48 долара на акция,спрямо по-ранната прогноза за 11,21 до 11,29 долара на акция. Анализаторите очакват печалбата да е 11,29 долара на акция.

„Инерцията, с която влизаме във второто полугодие, е силна“, коментира главният изпълнителен директор Грег Браун.

Motorola Solutions прогнозира коригирана печалба за третото тримесечие между 2,99 долара и 3,04 долара на акция спрямо очаквани 3 долара на акция.

Коригираната нетна печалба за второто тримесечие пък е достигнала 458 млн. долара, докато година по-рано беше 354 млн. долара.

Компанията педлага ключово телекомуникационно оборудване, като камери за видеонаблюдение и софтуерни решения, помагащи на правителства и бизнеси да реагират по време на извънредни ситуации.

Американското правителство и британското вътрешно министерство са най-големите клиенти на Motorola Solutions.

Приходите на компанията за второто тримесечие са нараснали с 12 на сто до 2,4 млрд. долара, което е малко над прогнозата за 2,36 млрд. долара. Коригираната печалба пък е 2,65 долара на акция, надхвърляйки очакваните от Wall Street 2,51 долара на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 04.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още