IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изложението за дронове и безпилотни системи INTER DRONE EXPO започва на 15 юни

Експертен форум, специализирана конференция, дрон и самолетни демонстрации и опит за нов световен рекорд са част от съпътстващата програма

10:32 | 13.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: ИЕЦ
Снимка: ИЕЦ

Дронове и безпилотни системи за различните индустрии, антидрон технологии, визионерски концепции и професионални събития - всичко това ще обедини бизнес форматът INTER DRONE EXPO. От 15 до 17 юни, отново под патронажа на президента Румен Радев, международното събитие ще превърне София в притегателна точка за много икономически сектори.

От 15 до 17 юни изложение INTER DRONE EXPO 2023 предоставя бизнес платформа за водещите компании от страната и чужбина, които ще представят технологии и компоненти за въздушна мобилност, електромобилност, умни градове, дигитализация, киберсигурност, безпилотни системи, софтуер и др. В неделя, 18 юни, дронове и жирокоптер ще демонстрират способностите си на летище Лесново на зрелищни демонстрации, а кап. Николай Калайджиев ще направи опит за поставяне на световен рекорд за „Най-много последователни 360-градусови завои без прекъсване в един полет с ултралек самолет“.

Изображение: ИЕЦ Изображение: ИЕЦ

За първи път в бизнес формата се включват тематиките AIR MOBILITY и SMART CITIES. AIR MOBILITY свързва професионалисти в индустрията, показвайки бъдещето на въздушното пространство и въздушната мобилност. А SMART CITIES акцентира на електромобилността, дигитализацията, геоинформационните технологии, мобилните приложения за картографиране, BIM, саниране, наблюдение на обекти, 3D мапинг, градската мобилност и др.

Авиационните специалисти и безпилотната авиация – акценти на съпътстващата програма

Освен възможности за бизнес срещи и представяне на иновации, екипът на INTER DRONE EXPO развива и другия основен елемент в концепцията си – съпътстващите събития. В първия ден, 15 юни, конференцията „Авиационните специалисти на бъдещето“ разкрива какви ще са изискванията, подготовката и очакванията на компаниите към авиационните специалисти и значението на обучението като ключов фактор за реализация. Събитието организират съвместно BULATSA (ДП „Ръководство на въздушното движение”) и Интер Експо Център.

Безпилотната авиация ще е под светлината на прожекторите през целия 16 юни. Във втория ден на INTER DRONE EXPO ще се проведе международният форум „Безпилотна авиация“ 23. В 7 панела ще се поставят въпросите за бъдещето и приложението на безпилотните апарати в спедицията, логистиката, земеделието, градската мобилност, отбраната, пожарната безопасност, охраната. Експерти се спират върху законодателството, образованието и квалификацията в специфичния сегмент. На дневен ред се поставя Програмата за създаване на „Система – Безпилотна авиация в Р. България“.

Преследване на нов световен рекорд

Ключов за всеки с интерес в сектора на безпилотните технологии е 18 юни, неделя. Защото на летище Лесново ще се проведат на живо демонстрации във въздуха на дронове и жирокоптер. Капитан Николай Калайджиев ще направи опит за поставяне на своя трети световен рекорд - „Най-много последователни 360-градусови завои без прекъсване в един полет с ултралек самолет“.

Снимка: ИЕЦ Снимка: ИЕЦ

Запознай се с „Човека паяк”

Иван Кристоф, познат по света като Човека-паяк, също се включва в INTER DRONE EXPO 2023. Напредъкът в S.O.S. спешната доставка на въздушна медицина и използването на дронове за ефективни спасителни операции на голяма надморска височина са акцентите в участието на световноизвестният българин.

Цялата съпътстваща програма на изложение INTER DRONE EXPO 2023 ще откриете ТУК. А своя билет за посещение можете да закупите на www.interdroneexpo.bg.

Последна актуализация: 10:32 | 13.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още
Финанси виж още