IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Единственият финтех хакатон в България стартира на 18 Март

Участниците ще имат възможността да участват в семинари и уъркшопи, да разработят своя собствен бизнес план, да тестват свои продукти

14:05 | 27.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Българската финтех асоциация
Снимка: Българската финтех асоциация

За трета поредна година Българската финтех асоциация и Стопанския факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, с подкрепата на Комисията за финансов надзор, Министерство на финансите, Иновативна София, Европейската комисия, ще проведат най-успешния финтех хакатон в България - From Zero To Fintech. Тази година хакатонът ще се проведе между 18 и 26 март в хибриден формат в София.

Участниците ще имат възможността да участват в семинари и уъркшопи, да разработят своя собствен бизнес план, да тестват свои продукти, или да представят решение на реален финтех бизнес казус. Победителите от хакатона ще спечелят награда от 3000 лева, както и възможност да реализират своя финтех проект на пазара.

Участието в хакатона е напълно безплатно, като всички желаещи могат да се запишат индивидуално или в отбор ТУК до 17 март.

Повече за From Zero To Fintech

Хакатонът From Zero To Fintech е продължение на магистърската програма „Финанси, инвестиции и финтех“, към Стопански факултет на Софийски Университет и магистърската програма “Финтех, финанси и дигитални иновации” във ВУЗФ. Желаещите да вземат участие е достатъчно да имат желание и идеи за реализация на финтех бизнес модел. 

Събитието е подкрепено от представители от публичния и частния сектор в България и Европа, сред които Министерство на финансите, КФН, БНБ, Иновативна София, Европейската комисия, ВУЗФ, Технически университет, Софийски университет “Св.Климент Охридски” и др.

Хакатонът ще се състои в рамките на 7 дни, като през първия участниците ще присъстват на обучителни семинари, водени от едни от най-изявените специалисти в областта на финтех. Семинарите ще обхванат теми като изготвяне и представяне на бизнес план пред инвеститори, методи за рекламиране и представяне на финтех продукти и услуги на пазара, както и основни регулации и законодателства в България и Европа.

В следващите 5 дни, от 19 до 24 март, отборите ще трябва да изготвят своя бизнес проект, като всеки отбор ще има назначен ментор, който е специалист в съответна област. Чрез кратки сесии менторът ще може да подпомогне отбора и да им даде насоки в процеса на работа.

На 25 март всеки отбор ще трябва да изготви 3-минутно видео, в което да представи своя бизнес проект, а на 26 март ще бъдат представени всички проекти. Във финалния ден на хакатона ще се проведе и конференция, в която ще участват представители от публичния и частния сектор, обсъждайки едни от най-важните и нашумели теми в света на финтех.

В края на деня журито ще излъчи трите най-добри идеи и отбори. Победителите ще получат награди във формата на услуги, които да спомогнат за реализирането на бизнес идеите им на пазара. Цялата програма по часове и повече информация за финтех хакатона може да намерите на www.fromzerotofintech.com.

Последна актуализация: 14:05 | 27.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още
Финанси виж още