IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Levi's потвърди годишните си прогнози, проучва продажба на бранда си Dockers

Главният изпълнителен директор иска да фокусира компанията върху едноименния бранд

11:27 | 03.10.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Levi Strauss понижи перспективите си за годишните приходи и още веднъж проучва възможна продажба на Dockers – най-новият ход на главния изпълнителен директор Мишел Гас да фокусира компанията върху едноименния бранд, съобщава WSJ.

Акциите поевтиняха с 8,1% до 19,35 долара в следпазарната търговия. До края на търговията в сряда цената на книжата бележи ръст от 27% тази година и от 57% през последните 12 месеца.

Откакто пое поста през януари, Гас се отказа от модната линия Denizen и закри бизнес с обувки в Европа, фокусирайки се повече върху марката Levi's, чийто ръст от 5% през последното тримесечие бе засенчен от спадове в други сектори. Компанията започна маркетингова кампания за известната марка деним с участието на попзвездата Бионсе, а също така пуска повече нови продукти.

Гледайки напред, каза Гас, „ще засилим фокуса си върху марката Levi's“.

Като цяло Levi отбеляза лек ръст на продажбите през третото фискално тримесечие, приключило на 25 август, до 1,52 млрд. долара. Това обаче не отговори на очакванията на Wall Street за приходи от 1,55 млрд. долара, според FactSet.

Компанията обяви, че приходите от продажби на едро са намалели с 6%, а бизнесът ѝ с директни доставки до потребителите е отбелязал ръст на продажбите от 10%. Приходите на основния ѝ пазар в Северна и Южна Америка са намалели с 1% до 757 млн. долара. В Европа и Азия приходите са се увеличили съответно с 6% и 0,4%.

В същото време печалбата е скочила над два пъти до 20,7 млн. долара, или 5 цента на акция, в сравнение с 9,6 млн. долара, или 2 цента на акция, за същия период на миналата година. Коригираната печалба възлиза на 33 цента на акция, което е над очакваните от анализаторите 31 цента.

Решението да се оценят стратегическите алтернативи за марката за ежедневна мода Dockers, която е силно зависима от универсални магазини като Macy's, се взима, тъй като компанията се стреми да се справи с областите, в които не е постигнала добри резултати, заяви финансовият директор Хармит Сингх.

И в миналото Levi е проучвала възможността за продажба на Dockers. През 2004 г. компанията подписа договор за продажбата ѝ на частна инвестиционна компания за около 800 млн. долара, съобщи тогава The Wall Street Journal, но по-късно отмени продажбата.

Що се отнася до прогнозите, Levi заяви, че сега очаква приходите за фискалната 2024 г. да нараснат с около 1%, което е по-малко от предишната прогноза за ръст от 1% до 3%. Wall Street очаква ръст на приходите за цялата година от 2,3%.

Компанията потвърди прогнозата си за коригирана печалба за годината от 1,17 до 1,27 долара на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 03.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още