IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Citigroup препоръчва акциите на Zara пред конкурента ѝ H&M

Акциите на испанската компания имат премия от над 30% спрямо тези на H&M

14:34 | 16.08.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Анализатори на Citigroup смятат, че могат да се изкарат пари от различното състояние на двете най-големи компании в модния сектор в Европа, съобщава Bloomberg.

Банката обяви препоръка „търговия с двойка инструменти“ в петък, съветвайки клиентите да купуват акции на Inditex, а да продават такива на Hennes & Mauritz. По-малкото намаления на Zara трябва да подкрепят маржовете на печалба на Inditex, а скок в разходите на H&M подценяван от пазара, пишат Моник Полард и колегите ѝ в бележка.

Акциите на Inditex, базирана в Северозападна Испания, се представят особено добре тази година със скок от 18%, тъй като купувачите разграбват летните ѝ модни предложения. В същото време книжата на базираната в Стокхолм H&M отбелязват спад от 8,4% до момента, след като отчете понижение на продажбите и предупреди, че нарастващите разходи за материали и движенията на чуждестранни валути ще имат по-негативно въздействие от очакваното преди.

Така акциите на испанската компания имат премия от над 30% спрямо тези на H&M въз основа на съотношението цена/печалба. Акциите си заслужават премията, казва Citi.

Цената на акциите на Inditex се покачва с 2,2% до 46,37 евро за акция в петък, а на H&M – с 1,3% до 161,65 крони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:34 | 16.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още