IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Victoria's Secret наема изпълнителния директор на модната марка на Риана

Хилъри Сюпер от Savage X Fenty ще замени Мартин Уотърс, който беше отстранен като главен изпълнителен директор и подаде оставка от борда

23:43 | 14.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Victoria's Secret & Co. привлече водещ мениджър от марката за бельо на музикалната звезда Риана, който ще ръководи цялостната трансформация на търговеца на дребно, съобщава Bloomberg.

52-годишната Хилъри Сюпер ще замени Мартин Уотърс, който беше отстранен като главен изпълнителен директор и подаде оставка от борда. Тим Джонсън, главен финансов и административен директор на веригата, ще изпълнява временно длъжността на главен изпълнителен директор, докато Сюпер се присъедини към компанията на 9 септември.

Victoria's Secret изпитва затруднения през последните години, преследвана от свиващо се търсене, засилена конкуренция от нови марки бельо като Savage X Fenty на певицата Риана и обвинения в неправомерно поведение на работното място.

През март цената на акциите на компанията се срина, след като нейните годишни насоки за продажбите изостанаха от очакванията на анализаторите.

Сюпер ще бъде третият лидер на Victoria's Secret за последните четири години - вторият главен изпълнителен директор, откакто компанията се отдели от L Brands - и има почти три десетилетия опит в търговията на дребно. Тя ръководи веригата за облекло Anthropologie – най-голямата марка на групата Urban Outfitters – в продължение на четири години, преди да стане главен изпълнителен директор на Savage X Fenty през юни миналата година, става ясно от нейната страница в LinkedIn.

„Хората са доволни от промяната предвид мандата на Сюпер във Fenty“, коментира Адам Крисафули, основател и президент на Vital Knowledge Media. Все пак той предупреди да не се сравнява този ход с преминаването на Браян Никол от Chipotle Mexican Grill Inc. в Starbucks Corp. „Fenty се представи добре на пазара, но възходът ѝ не беше толкова драматичен, колкото случилото се с Николl в Chipotle. А Сюпер беше във Fenty само малко над година“, добавя Крисафули.

Компанията казва, че Сюпер ще получи основна заплата от 1,2 млн. долара и бонус от 1 млн. долара при подписване, както и допълнително годишно стимулиращо възнаграждение от до 2,1 млн. долара. Тя може също така да спечели награди, свързани с дялово участие на обща стойност около 13,5 млн. долара.

Victoria's Secret също представи предварителни финансови резултати за второто тримесечие. Търговецът очаква продажбите да намалеят с до 2%, в сравнение с предишни насоки за спад от до 3%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:43 | 14.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още