IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Nike спира онлайн продажбите си в Турция след увеличение на митническите такси

Новите митнически мерки са насочени към намаляване на "негативните последици" за пазарния дял и заетостта

11:45 | 10.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Nathan Laine/Bloomberg
Снимка: Nathan Laine/Bloomberg

Nike преустанови онлайн продажбите си в Турция след увеличаването на митническите такси, налагани от южната ни съседка върху покупките от чужбина по интернет, предаде Bloomberg.

"Не можем да гарантираме на нашите потребители, че поръчките им ще пристигнат безпроблемно и навреме, затова засега преустановяваме онлайн поръчките от Турция", заяви американският гигант за спортна мода в изявление, публикувано на официалния му турски уебсайт.

"Продължаваме да проучваме въздействието на последните промени в митническите разпоредби на Анкара върху пазаруването на турските потребители", добавят от Nİke.

Макар компанията да не уточнява кои точно промени са предизвикали този ход, нова турска наредба от тази седмица намали горната граница за начисляване на данък върху онлайн покупките на физически лица от 150 евро на 30 евро (33 долара). Данъчната ставка също така беше повишена на 30% от 20% за стоки, закупени от Европейския съюз, и на 60% от 30% за стоки, закупени от други държави.

Новите митнически мерки са насочени към намаляване на "негативните последици" за пазарния дял и заетостта, включително сред собствениците на магазини и малките и средните предприятия, както и към загубата на чуждестранна валута, заяви тази седмица министърът на търговията Йомер Болат.

Nike продължава да продава продуктите си в собствените си магазини в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 10.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още