IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителят на маратонки Golden Goose отлага IPO-то си

Причината е спадът в оценките на компаниите от луксозния сектор на фона на политическата несигурност в Европа

09:55 | 19.06.24 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Подкрепяният от компанията за частни инвестиции Permira производител на маратонки Golden Goose реши да отложи планираното си първично публично предлагане (IPO), съобщава Bloomberg.

Golden Goose и собствениците ѝ са взели решението да отложат IPO-то на фона на спад в оценките на компаниите от луксозния сектор заради политическата несигурност в Европа, съобщи компанията в изявление, потвърждавайки по-ранни твърдения на Bloomberg News.

Търсенето на акции бе силно в целия ценови диапазон от първия час на букбилдинга и те бяха презаписани, се казва в изявлението на компанията. Invesco щеше да вземе акции за 100 млн. евро като основен инвеститор.

В горния край на ценовия диапазон листването щеше да събере до 595,7 милиона евро и да оцени компанията на около 1,7 милиарда евро, ако застрахователите бяха упражнили опцията си за цялостно разпределение, според изчисления на Bloomberg.

Базираната в Милано Golden Goose планираше да продаде около 10,5 млн. акции, а мажоритарният собственик Permira щеше да предложи 43,6 млн. съществуващи акции. Книжата трябваше да започнат да се търгуват на 21 юни.

Golden Goose планираше да оцени IPO-то на 9,75 евро на акция, в долния край на определения диапазон от 9,50 до 10,50 евро, съгласно условията на сделката, видени от Bloomberg News.

Решението за отлагане бе взето на фона на турбулентен период за европейските акции на фона на нестабилност, отприщена от политическите катаклизми във Франция, след като президентът Еманюел Макрон обяви предсрочни избори, с което предизвика разгром на пазара.

Листването щеше да бъде най-голямото в Милано след продажбата за 599 млн. евро на хазартната компания Lottomatica през май миналата година. По-рано във вторник пекарната Europastry обяви планове за първично публично предлагане на испанската фондова борса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 19.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
willyt468
преди 1 седмица
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 12
Алехандро
преди 1 седмица
500 долара за посредствена маратонка?! Но, маркетинга много често прави чудеса!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още