IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Prada не планира придобивания в близко бъдеще

Вместо това Андреа Гуера приоритизира фокуса върху брандовете

15:19 | 20.05.24 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Prada не планира големи придобивания в момента, заяви главният изпълнителен директор Андреа Гуера, тъй като италианската модна къща иска да остане фокусирана върху развитието на собствените си брандове, съобщава Bloomberg.

„Домашната ни работа днес е да подхранваме марките ни“, каза Гуера по време на събитие във Венеция в понеделник. По отношение на сливанията и придобиванията „нямам новина за вас“, добави той.

Спекулации се въртят из целия моден сектор, откакто дизайнерът Джорджо Армани подсказа наскоро за възможни промени в компанията си, когато се оттегли. Армани, чийто 90-и рожден ден наближава, заяви за Bloomberg миналия месец, че не изключва сливания, след като се оттегли от сцената.

Коментарите му разтърсиха италианската модна индустрия, където много компании все още са независими и семейни, включително Salvatore Ferragamo, Moncler и Ermenegildo Zegna. Всички те нямат мащаба на мощните, придобиващи френски конкуренти LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton и Kering.

Въпреки че изключи големи движения за групата си в краткосрочен план, Гуера заяви, че очаква повече сливания и придобивания в индустрията през следващите няколко години. „След две, три, пет години ще се случат много неща, ще има консолидация“, каза той, без да коментира кои са възможните играчи.

През последните години Prada купи дял във фабриката за кожа Superior и се обедини със Zegna, за да инвестира в производителя на кашмир Filati Biagioli Modesto и на плетива Luigi Fedeli e Figlio. Гуера каза по-рано този месец, че Prada остава ангажирана с инвестиции в Италия и че тази стратегия на обединяване на по-малки доставчици може да ѝ помогне да изгради мащаб и да засили стабилността си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:19 | 20.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още