IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фитнес бум в Пловдив: Инвестиции, модерни съоръжения и възходът на wellness индустрията

Все повече спортни зали се обединяват под шапката на CoolFit – българската бенефит карта

17:44 | 08.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: CoolFit
Снимка: CoolFit

През последната година фитнес и уелнес индустрията в град Пловдив отбелязват значително развитие, утвърждавайки града като един от водещите в България по брой фитнес зали и модерни спортни центрове. Този успех се дължи на значителни инвестиции от големи спортни вериги, сред които и лидерите Athletic Fitness и Pulse Fitness, които разполагат с огромни и луксозни, високотехнологични спортни центрове, отговарящи на най-новите стандарти в тази сфера.

Обектите предоставят разнообразие не само от индивидуални спортни дейности, но и десетки групови занимания, които привличат все по-голям брой пловдивчани, които се стремят да водят здравословен начин на живот и да поддържат отлична физическа форма.

Интересен факт е, че в Пловдив се наблюдава интензивно нарастване на възможностите за активен живот и обновяване на съществуващите фитнес зали, които смело следват новите тенденции в световната фитнес индустрия. Собственици на зали и инвеститори правят редица подобрения и ремонти, за да предоставят на своите посетители богат спортен опит и премиум възможности.

Пловдив уверено се превръща в ключова точка за спорт и здравословен начин на живот в България. Нарастващият брой зали спрямо населението на града ярко подчертава интереса на обществото в региона. Благодарение на развитието на големите вериги, градът предлага на своите жители и гости множество възможности в тази сфера. Само до момента Athletic Fitness разполага с 3 обекта, а Pulse Fitness - с 1. Съвсем скоро се очаква да отворят врати още два нови Pulse Fitness центъра. В проект са и още няколко мащабни обекта на други брандове.

Снимка: CoolFit Снимка: CoolFit

Една карта – много възможности 

На фона на тази динамична обстановка CoolFit успява да утвърди своето място като водещ доставчик на корпоративни спортни услуги. Все повече спортни зали се обединяват под шапката на CoolFit – българската бенефит карта.

Присъствието на спортната карта CoolFit в гр. Пловдив е все по-забележимо - компанията предлага корпоративна карта за достъп до водещи местни фитнес зали и спортни центрове. Множество собственици на компании се възползват от възможността да предложат на своите служители тренировки в най-модерните и луксозни зали чрез CoolFit карта. Това от своя страна повишава общия интерес към активния начин на живот, доброто здраве и благосъстоянието на обществото.

Мотивацията на служителите е една от основите на ефективната HR политика на големите компании. Социалната придобивка е съзнателна инвестиция в служителите, която се отплаща като създава положителна работна среда в компанията и допълнително насърчава лоялността и продуктивността на работния екип.

Моделът на CoolFit не само улеснява достъпа до множество разнообразни обекти, но и създава удобството на своите клиенти да използват най-различни активности в рамките на една единствена карта. Едно от предимствата на спортната бенефит карта е възможността всеки ден да се посещава различен обект и спортна дейност, без да се заплащат допълнителни такси за това.

Снимка: CoolFit Снимка: CoolFit

Възстановяване на индустрията след пандемията

Само няколко години след пандемията фитнес индустрията в Пловдив уверено демонстрира своето възстановяване. Въпреки предизвикателствата, свързани с мерките и повишаването на ДДС ставките, инвеститорите продължават да влагат значителни средства в изграждането на нови зали, йога студиа и кросфит центрове. Интересът към здравето и физическата активност се увеличават с всяка година, което допълнително стимулира развитието на сектора.

Тази тенденция е показател за устойчивост на пазара и желанието на жителите да инвестират в здравословен начин на живот, като новите луксозни спортни съоръжения в Пловдив допринасят за утвърждаването на града като един от уелнес центровете на България.

Последна актуализация: 17:45 | 08.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Спорт виж още
Финанси виж още