IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Каква стратегия планират в бокса срещу нелегалния стрийминг

Мачът Джошуа–Дубоа може да постави начало в борбата с пиратството в световен мащаб в спорта, коментира Веселин Коларов, редактор на Gol.bg

17:08 | 20.09.24 г.
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Предстоящият на 21 септември на стадион "Уембли" в Лондон боксов мач между Антъни Джошуа и Даниел Дубоа може да постави ново начало в битката срещу пиратството и нелегалния стрийминг не само в бокса, а в световен мащаб в спорта. Това очаква редакторът на Gol.bg Веселин Коларов, който коментира в рубриката си "Спорт и бизнес", в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria, оспорваната борба между двамата боксьори, които ще излязат един срещу друг в спор за титлата на IBF в тежка категория.

„Каква е цената на стрийминга? Това е много интересна тема, защото шефът на саудитския бокс – Турки Алалших, който организира всички големи битки в последните години, предприема драстични мерки в борбата с пиратството“, посочи журналистът. Той цитира неофициална информация, според която 20 млн. души са гледали нелегално мача между Тайсън Фюри и Олександър Усик през май.

„Това е струвало на притежателите на телевизионните права около 95 млн. паунда пропуснати приходи. 18% от тези, които са гледали битката нелегално, са били от Обединеното кралство, където цената на pay per view беше 25 паунда. 25% от пиратството са били от Северна Америка. И всичко това е защото цените на pay per view са абсурдно високи“, смята Коларов.

Той поясни, че цената в САЩ за мача Тайсън Фюри – Усик беше 69,99 долара и сега в опит да намали нелегалния стрийминг Турки Алалших обеща да свали сумата. И всичко започва именно с битката Джошуа–Дубоа. Цената в САЩ е 19,99 долара, което е огромно намаление. По думите на Турки Алалших, той предпочита един милион фенове да се абонират на цена от 20 долара, отколкото 500 хиляди на цена от 40 долара.

„Интересното е, че президентът на UFC Дейна Уайт не е съгласен с този подход. Той предпочита по-високи цени и хората, които гледат нелегално, да се преследват с пълната сила на закона. Но кой метод ще надделее, ще видим след време", коментира Коларов.

Какви наградни фондове ще вземат британските боксьори? Ще видим ли догодина абсолютен шампион в тежката категория на бокса? Може ли това да е украинецът Олександър Усик? Какъв е новият формат на Шампионска лига?

Зрителите в Gol.bg ще могат да проследят на живо боксовия мач между Антъни Джошуа и Даниел Дубоа в Лондон на 21 септември.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" в рубриката "Спорт и бизнес" може да гледате тук.

Целия разговор може да гледате във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:01 | 20.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още