IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са големите фаворити на Евро 2024

Най-евтините отбори пряват фурор на футболния турнир, коментира редакторът на Gol.bg Веселин Коларов

16:00 | 28.06.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Германия и Испания ще са големите фаворити на Евро 2024 спрямо представянето на футболните отбори до момента. Испанците показват най-добрата игра, но Германия е домакин и няма как тимът да не е слаган сред фаворитите. Тази прогноза направи редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Той смята, че най-интересно във футболното първенство на Стария континент е представянето на четирите от петте най-евтини отбори на Евро 2024, които се класираха за осминафиналната фаза на турнира.

                            Най-евтините отбори на Евро 2024

Източник: Gol.bg Източник: Gol.bg

"От тях единствено Албания не успя да се класира за фазата на директните елиминация, но имаше шанс да го направи до последния кръг на груповата фаза. Най-евтиният отбор в турнира – Румъния, спечели своята група и в спор за място на четвъртфиналите ще срещне Нидерландия. Напред се класираха още Словения, Словакия и голямата сензация Грузия“, посочи Коларов.

Той напомни, че дебютантите на европейското първенство сломиха един от големите фаворити – Португалия. „Иберийците притежават и третия най-скъп отбор на турнира, като пред тях са единствено Англия и Франция. Цената на Грузия е малко над 161 млн. евро, а най-скъпият им футболист Хвича Кварацхелия е оценен на 80 млн. евро. След него се нарежда Джорджес Микаутадзе. Нападателят струва 15 млн. евро и до момента е голмайстор на турнира с три попадения", съобщи Коларов. Той посочи, че дори по-ниско оценените футболисти се представят доста добре.

                                    Най-скъпите отбори на Евро 2024

Източник: Gol.bg Източник: Gol.bg

Коларов смята, че предстои да видим най-интересните мачове в директните елиминации в осминафиналите.

 "Най-интересната фаза на Евро 2024 започва утре с мачовете Швейцария – Италия и Германия – Дания. Интересното е, че големите фаворити са в един поток. Това са домакините, Франция, Испания и Португалия. В другия поток са Англия, Италия и Нидерландия. Това също са футболни нации, но до момента определено не впечатлиха с представянето си“, смята Веселин Коларов.

Според него с голям интерес се очаква и сблъсъкът между Австрия и Турция, чийто отбори показват „доста качествен футбол“.

„Турците разполагат с доста млад състав и играят добре. Очакванията са един от двата отбора да се превърне в приятната сензация на турнира и моята прогноза е победителят от тази двойка да се класира на полуфинала на европейското първенство", коментира още Коларов.

Кой ще е победителят, според букмейкърите, на европейския футболен турнир?

Вижте видео материала с целия разговор в Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:51 | 28.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още