IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Хорър с кървав Дядо Коледа превзе българския боксофис

Българският „Русалки“ остава сред най-популярните заглавия в кината у нас и тази седмица

19:01 | 14.10.24 г.
Снимка: Terrifer 3
Снимка: Terrifer 3

Филмът на ужасите „Терифайър 3“ свали „Жокера: Лудост за двама“ от първото място по приходи в класацията на най-гледаните филми в България за уикенда, показват обобщените данни на киносалоните у нас. Зловещият клоун Арт на режисьора Деймиън Леоне се завръща в третия филм от поредицата „Терифайър“. Този път лентата е на коледна тематика, макар че премиерата, също както и с втория филм, е през октомври – месец, традиционно свързван с Хелоуин.

За премиерния си уикенд на екран „Терифайър 3“ е генерирал приходи от 102 590 лв. от продажбата на 8336 билета.

На второ място е „Дивият робот“, който миналата седмица заемаше четвърта позиция. В него женският робот Роз претърпява корабокрушение и се озовава на необитаем остров. Изхвърлена на брега и сама, тя трябва да се адаптира към непознатата среда. Същевременно се сдобива с куп приятели, докато един ден миналото ѝ не я връхлита. Семейната анимация е донесла общо 127 194 лв. приходи и е гледана от 9624 зрители.

„Жокера: Лудост за двама“ на Тод Филипс остава трети с общ приход от 413 820 лв. и 28 838 зрители. Филмът с Хоакин Финикс и Лейди Гага беше посрещнат със смесени от отзиви от критиката и не успя да предизвика очаквания зрителски интерес.

На четвърто място е германският семеен филм „Училището на магическите животни 2“. Създаден по романа на Маргит Ауер, той разказва за необикновено училище, в което всяко дете получава за спътник магическо животно. Докато учениците подготвят мюзикъл по повод 250-годишнината на своето училище, училищният двор се оказва изпълнен със странни дупки. Изглежда всяка нощ някой системно копае, търсейки нещо заровено в земята. Каква ли е тайната? Филмът е гледан от 5515 зрители, донасяйки 64 250 лв.

Анимацията „Аз, проклетникът 4“ продължава да бъде сред най-гледаните заглавия и тази седмица, достигайки до 216 455 зрители у нас с приходи от над 2,5 млн. лв.

„Трансформърс: Първият“ остава на шеста позиция с 230 365 лв. и 16 384 зрители. Екшън фантастиката ни среща с непокорните роботи Орион Пакс и D-16, които един ден целият свят ще познава като Оптимус Прайм и Мегатрон. Въпреки че са на най-ниското стъпало в йерархията на Сайбертрон, мечтаят един ден да се издигнат и да си спечелят правото да се трансформират. Докато излежават наказание, те се натъкват на тайна, която променя съдбата им.

На седмо място за седмицата с приходи в размер на 433 952 лв. от 43 935 продадени билета е анимацията „10 живота“. Филмът е на екран от края на август и разказва за котарака Бекет, спасен от грижовната студентка Роуз. Благодарение на нея той се сдобива с любящ дом, но не си дава сметка за късмета си, преди непредпазливо да изгуби деветия си живот.

Осма е антиутопията „Тя слуша“, в която асистентите с изкуствен интелект незабелязано превземат живота ни. Филмът отчита приходи от 109 389 лв. от продажбата на 8543 билета.

На девето място е „Бийтълджус Бийтълджус“ с приходи от 338 982 лв. и 33 634 зрители. Действието се развива 36 години след събитията от първия филм. Семейство Дийц се завръща у дома в Уинтър Ривър след неочакваната смърт на Чарлз Дийц. Животът на Лидия (Уинона Райдър) се преобръща с главата надолу, когато нейната непокорна дъщеря Астрид (Джена Ортега) открива мистериозния модел на града на тавана и порталът към отвъдното се отваря случайно, освобождавайки Бийтълджус (Майкъл Кийтън).

На десето място сред най-гледаните заглавия е „Русалки“ – български тийнейджърски филм с инфлуенсъри в главните роли, който е на екран вече пета седмица. Той е донесъл приходи от 563 751 лв. от продажбата на 67 116 билета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:01 | 14.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още