IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Жокера: Лудост за двама“ е най-гледаният филм и в България през уикенда

Филмът оглави и боксофис класацията в Америка въпреки по-слабите приходи и лошите отзиви на критиката

08:10 | 08.10.24 г.
Снимка: Warner Bros.
Снимка: Warner Bros.

„Жокера: Лудост за двама“ с Хоакин Финикс и Лейди Гага в главните роли е най-гледаното заглавие в българските кина за премиерния си уикенд, показват обобщените данни на киносалоните у нас. Той е донесъл приход от 261 326 лв. от продажбата на 17 440 билета.

Филмът оглави и боксофис класацията в Северна Америка, въпреки че генерираните приходи са под половината от тези, които донесе премиерата на първия филм на Тод Филипс за Артър Флек. Продължението беше посрещнато с неособено ласкави отзиви и от критиката, и от зрителите на запад.

На второ място е „Трансформърс: Първият“. От премиерата си на 20 септември досега той е донесъл 207 052 лв. от продажбата на 14 786 билета. Филмът разказва за непокорните роботи Орион Пакс и D-16, които един ден целият свят ще познава като Оптимус Прайм и Мегатрон. Те заемат най-ниското ниво в йерархията на Сайбертрон и мечтаят един ден да се издигнат и да си спечелят правото да се трансформират. Докато излежават наказание, те се натъкват на тайна, която ще ги отведе на приключение, променящо завинаги съдбата им.

Трети в българската боксофис класация е „Училището на магическите животни 2“, за който това е премиерен уикенд. Германският филм е създаден по романа на Маргит Ауер и разказва за необикновено училище, в което всяко дете получава като спътник магическо животно. Учениците от класа на мис Корнфийлд решават да направят мюзикъл по повод 250-годишнината на своето училище. Докато те са заети с подготовката за представлението, директорът Зигман открива, че училищният двор е изпълнен със странни дупки. Изглежда всяка нощ някой системно копае, търсейки нещо заровено в земята. Каква ли е тайната зад всичко това? Филмът е привлякъл 2 967 зрители, донасяйки приход от 34 831 лв.

След него се нарежда „Дивият робот“, който разказва за робот на име Роз. Тя е преживяла корабокрушение и се озовава на необитаем остров. Изхвърлена на брега и сама, тя трябва да се адаптира. Същевременно се сдобива с куп приятели, докато един ден миналото ѝ не я връхлита. Семейната анимация е донесла 33 726 лв. от продажбата на 2 278 билета.

На пето място е трилърът „Тя слуша“, в който основна тема са помощниците с изкуствен интелект (AI) и до каква степен те могат да се месят в ежедневието ни. Помощникът, наречен Ая, влиза в дома на семейство и постепенно превзема всички аспекти от живота им. Филмът е гледан от 6 668 зрители, донасяйки приход от 84 563 лв.

„Аз, проклетникът 4“ остава сред най-гледаните заглавия и през есента, въпреки че премиерата му се състоя в средата на лятото. Той е на шесто място с общо 214 656 зрители и натрупани проходи от 2 567 828 лв.

Седми е българският „Русалки“, който миналата седмица се подвизаваше на второ място, след като се задържа на върха в продължение на две седмици. Той е представян като тийн драма и е създаден по Tik-Tok сериал на инфлуенсърката Лили Аначкова. В него роли имат онлайн знаменитости, сред които участници от „Ергенът“, „Новите известни“, „Сървайвър“ и др. За по-малко от месец на екран филмът е натрупал приход от 547 701 лв. и е привлякъл 65 798 зрители.

Анимацията „10 живота“ се нарежда на осмо място. В нея главен герой е котаракът Бекет, спасен от всеотдайната студентка Роуз. Той живее в любящ дом, но рядко си дава сметка за късмета си. Всичко обаче се променя, когато непредпазливо губи деветия си живот. Анимационният филм е генерирал приход от 415 154 лв. от продажбата на 42 460 билета.

На девета позиция е продължението на „Бийтълджус“, в което действието се развива тридесет и шест години след първия филм. Семейство Дийц се завръща у дома в Уинтър Ривър след неочакваната смърт на Чарлз Дийц. Животът на Лидия (Уинона Райдър) се преобръща с главата надолу, когато нейната непокорна дъщеря Астрид (Джена Ортега) открива мистериозния модел на града на тавана и порталът към отвъдното се отваря случайно, освобождавайки Бийтълджус (Майкъл Кийтън). „Бийтълджус Бийтълджус“ е донесъл общ приход от 322 974 лв. и е привлякъл 32 505 зрители.

На десето място по приходи е австралийската анимация „200% вълк“, в която главен герой е Фреди. Той много иска да се наложи като лидер на глутницата, затова призовава на помощ лунни духове. Желанието му се сбъдва, но всичко се обърква, когато малкото лунно духче Мупу се оказва хванато в капан на Земята. Ако не се върне скоро на Луната, ще загине. За да успее да му помогне, Фреди е принуден да направи избор между това да запази силите си на вълк или да спаси Мупу. Анимацията е донесла приход от 131 152 лв. и е гледана от 16 308 зрители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:11 | 08.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още