IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Sony Pictures сменя изпълнителния си директор

От началото на новата година на поста ще застане сегашният главен оперативен директор

10:18 | 01.10.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Budrul Chukrut/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Снимка: Budrul Chukrut/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Главният изпълнителен директор на Sony Pictures Entertainment Тони Винчикера ще се оттегли от позицията си в началото на следващата година и ще бъде наследен Рави Ахуджа от 2 януари 2025 г., заяви холивудското подразделение на Sony Group.

Ахуджа е настоящият председател на звеното за международна телевизия на Sony и главен оперативен директор на Sony Pictures. На новия пост той ще се отчита пред председателя на Sony Group Кеничиро Йошида и главния оперативен и финансов директор на компанията Хироки Тотоки, съобщи Sony в изявление в понеделник, цитирана от Bloomberg.

„Откакто се присъедини към SPE през 2021 г., Рави е в центъра на ръководния екип на Тони, като се ориентира в безпрецедентните предизвикателства на днешната медийна и развлекателна среда и позиционира SPE към по-нататъшен растеж“, се казва в изявлението на Йошида.

Ахуджа дойде в Sony след кариера в областта на телевизионния мениджмънт в мрежите на Fox и Walt Disney Co. В Sony той ръководи продукциите на награждавани сериали, сред които „Короната“, „Момчетата“, „Обадете се на Сол“ и „Последните оцелели“.

Винчикера е в Sony Pictures от юни 2017 г. и е ръководил компанията през пет последователни години на ръст на печалбата, засилвайки филмовия каталог на Sony, се казва в изявлението.

По време на своя мандат Винчикера ръководи придобиването на аниме студиото Crunchyroll през 2021 г. и сключи сделка за разпространение на стрийминг с Netflix, вместо да последва конкурентите си в изграждането на собствена онлайн видео платформа – инициативи, които през последните години струваха десетки милиарди долари на Warner Bros. Discovery Inc., Paramount Global и Disney.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 01.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още