IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

"Мегалополис" на Копола не успя да привлече интереса в Северна Америка

За сметка на това семейната анимация "Дивият робот" се представи силно в дебютния си уикенд

09:36 | 30.09.24 г.
Снимка: Caesar Film LLC
Снимка: Caesar Film LLC

Създаваният в продължение на десетилетия от Франсис Форд Копола и финансиран от самия него епос „Мегалополис“ не успява да привлече интереса на кинозрителите, но за сметка на това семейният филм на DreamWorks Animation „Дивият робот“ се изкачи до №1 в боксофиса в Северна Америка през уикенда.

„Дивият робот“, адаптацията на Крис Сандърс по бестселъра на Питър Браун, надмина очакванията и дебютира с продажби на билети за 35 млн. долара в кината в САЩ и Канада, показаха оценките на студиото в неделя.

Очакванията бяха „Дивият робот“ да се представи добре, след като критиците приеха възторжено историята за робот корабокрушенец, който отглежда птиче сираче. Зрителите са съгласни с оценката, давайки на филма оценка А по CinemaScore. „Дивият робот“ вероятно ще се радва на дълго и доходоносно излъчване.

Семейните филми, начело с най-големия хит на годината „Отвътре навън 2“, са особено популярни в боксофиса тази година.

За сметка на това очакванията за „Мегалополис“ – визията на Копола за римска епопея, чието действие се развива в съвременен Ню Йорк, така и не бяха за силно представяне. Събраните 4 млн. долара в премиерния уикенд обаче все пак са доста отрезвяващи за филм, който Копола сам финансира със 120 млн. долара, нареждайки го едва на шесто място в класацията.

След премиерата на филмовия фестивал в Кан критиците не бяха единодушни за първия филм на Копола от 13 години насам. Зрителите дават на филма оценка D+ по CinemaScore.

По всички финансови показатели „Мегаполис“ е мегапровал. От самото начало обаче 85-годишният Копола твърди, че парите не го интересуват. Копола оформя филма, който започва да разработва в края на 70-те години на миналия век, като грандиозно лично изявление за човешките възможности.

След три седмици на върха на боксофиса, „Бийтълджус Бийтълджус“ на Тим Бъртън слезе до второ място с приходи за 16 млн. долара в четвъртия си уикенд на екран. Продължението на „Бийтълджус“ от 1988 г. на Warner Bros. с Майкъл Кийтън и Уинона Райдър в главните роли събра 250 млн. долара на местно ниво от дебюта си.

Третото място зае „Трансформърс: Първият“, предисторията на „Трансформърс“ с Крис Хемсуърт и Брайън Тайри Хенри в главните роли. След по-слабия от очакваното дебют миналата седмица, лентата на Paramount събра 9,3 млн. долара през втория си уикенд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 30.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още