IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шест седмици след дебюта си Дедпул остава начело на боксофис класацията в САЩ

При премиерата си биографичният "Рейгън" остана едва на четвърто място

11:14 | 02.09.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Marvel Studios
Снимка: Marvel Studios

Както и във филмите, Дедпул не може да бъде убит.

„Дедпул и Върколака“ – един от водещите филми за лятото, остана начело на боксофиса в Северна Америка за пореден уикенд на фона на слаби премиери и ниска посещаемост.

След шест седмици на екран филмът събра 15,2 млн. долара през уикенда и се очаква да достигне границата от 600 млн. долара за приходи на местно ниво след Деня на труда в понеделник. Супергеройският филм с Раян Рейнолдс и Хю Джакман е едва 16-ият, който ще отбележи това постижение.

„Рейгън“ – биографичен филм с Денис Куейд, който изигра 40-ият президент на САЩ, бе единствената премиера, която се впусна в битка с дебютиралите по-рано през лятото. Надминавайки прогнозите, лентата генерира приходи за 7,4 млн. долара през уикенда, като се очаква сумата да достигне 9,2 млн. долара до края на понеделник.

Публиката реагира положително, давайки му оценка А в CinemaScore. Критиците обаче го оценяват по-ниско с одобрение само от 19% в RottenTomatoes. Филмът зае четвърто място в боксофис класацията.

На второ място в уикенд класацията се оказа „Пришълецът: Ромул“ с приходи за 9,3 млн. долара през уикенда и общо 88,8 млн. долара от дебюта си.

„Никога повече“ остана на трето място за трета поредна седмица, генерирайки 7,4 млн. долара през уикенда и 136 млн. долара общо от премиерата си.

Изненадващо, „Туистърс“ оформи челната петица с приходи за 7,2 млн. долара през уикенда.

Общите приходи на боксофиса в Северна Америка за лятото достигнаха над 3,6 млрд. долара – с 10% по-малко от 2023 г., когато обаче интересът към „Барби“ и „Опенхаймер“ привлече тълпите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:14 | 02.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още