IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Поредният филм от франчайза за "Пришълецът" оглави боксофиса в САЩ

„Пришълецът: Ромул“ генерира приходи за 41,5 млн. долара през дебютния си уикенд

09:27 | 19.08.24 г.
Снимка: 20th Century Studios
Снимка: 20th Century Studios

„Пришълецът: Ромул“ – последният филм от 45-годишния франчайз, зае първото място в боксофиса в САЩ и Канада през уикенда. Фантастиката на 20th Century Studios спечели приходи за 41,5 млн. долара през дебютния си уикенд, съобщава Associated Press.

С продажби на билети за 66,7 млн. долара от международните пазари, „Пришълецът: Ромул“ генерира 108,2 млн. долара в световния си дебют. Така Walt Disney, която е собственик на 20th Century Studios, зае първите две места в боксофис класацията, тъй като „Дедпул и Върколака“, който вече е четвърти уикенд на екран, е на второто място с приходи за 29 млн. долара. Компанията формира 42% от летните приходи на индустрията, включително с анимацията „Отвътре навън 2“ и „Кралството на планетата на маймуните“.

Август може да бъде бавен за филмовия бизнес или поне по-малко печеливш. Но макар 2024 г. да изостава като цяло за индустрията, серия от хитове, включително „Дедпул и Върколака“ и „Никога повече“ помогнаха да се създаде инерция, с което приходите за изминалия уикенд на август задминават с 30% тези от почивните дни година по-рано. Освен това са с 10% повече спрямо август 2019 г.

Режисьор на „Пришълецът: Ромул“ е Феде Алварес, а действието на филма се развива около това на „Пришълецът“ и „Пришълците“. Оценките са смесени, но като цяло положителни, с одобрение от 81% в RottenTomatoes. Публиката му дава оценка В+ в CinemaScore.

Романтичната драма „Никога повече“ се озова на трето място с приходи за 24 млн. долара, само с 52% по-малко спрямо премиерата. Засега филмът е спечелил 97,8 млн. долара при бюджет на продукцията от само 25 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:27 | 19.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още