IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Семейни войни: „Дедпул и Върколака“ в битка с „Никога повече“ за първото място в боксофиса

Уикендът стана свидетел и на провала на скъпа продукция

10:34 | 12.08.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Sony Pictures
Снимка: Sony Pictures

Хитът на Marvel Studios с Раян Рейнолдс „Дедпул и Върколака“ остана начело на боксофис класацията в Северна Америка за трета поредна седмица с приходи за 54,2 млн. долара, показват студийни оценки. На световно ниво филмът е генерирал вече повече от 1 млрд. долара.

Той обаче бе следван отблизо от романтичната драма „Никога повече“ с участието на съпругата на Рейнолдс – Блейк Лайвли, генерирайки 50 млн. долара в дебюта си, съобщава Associated Press.

Заедно филмите създадоха нещо като семейно издание на дуото „Барби“ и „Опенхаймер“, в което два много различни филма процъфтяват отчасти заради противоположните жанрове. Този път обаче главни актьори във филмите са една от най-известните двойки на Холивуд. Двойният им удар обаче не е съвсем без прецедент. През 1990 г. „Умирай трудно 2“ с Брус Уилис поведе боксофиса, а „Призрак“ с Деми Мур бе на второ място.

Уикендът обаче стана свидетел и на провала на скъпа продукция. „Borderlands: Тайната реликва“ – дълго отлаганата адаптация на видео играта за 120 млн. долара, режисирана от Илай Рот, събра едва 8,8 млн. долара за Lionsgate. Филмът с участието на Кейт Бланшет, Кевин Харт и Джак Блек бе заснет още през 2021 г. След закъснения и повторни заснемания той в крайна сметка стигна до екраните, но критиците му дават само 10% одобрение в Rotten Tomatoes и е много вероятно да се превърне в един от най-лошите филми за годината.

В същото време „Дедпул и Върколака“, в който участва и Хю Джакман, продължава да отбелязва рекорди. Филмът е единственият с рейтинг R (за зрители над 17 години), достигнал приходи за 1 млрд. долара след „Жокера“ през 2019 г. В трите си седмици на екран той следва едва друг хит на Disney за 2024 г. - „Отвътре навън“ с приходи за 1,6 млрд. долара.

Лайвли се появява за кратко в „Дедпул и Върколака“, но в „Никога повече“ е както в главната роля, така и продуцент. Продукцията на филма е едва 25 млн. долара, така че със сигурност ще донесе значителна печалба. Публиката му дава оценка А- в CinemaScore.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:34 | 12.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още