IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Дедпул и Върколака“ донесе приход от 650 хил. лв. в премиерния си уикенд в България

Третата част от поредицата за Дедпул събира на екран актьорите Райън Рейнолдс и Хю Джакман

18:00 | 29.07.24 г.
Снимка: 20th Century Studios/Marvel
Снимка: 20th Century Studios/Marvel

В премиерния си уикенд в България „Дедпул и Върколака“ е най-гледаното заглавие с 41 818 продадени билета и приход от 651 369 лв., показват обобщените данни на киносалоните у нас. С това той изпревари премиерите на анимацията „Аз, проклетникът 4“, която донесе приход от 386 хил. лв., на „Отвътре навън 2“ – с приход от над 390 хил. лв. и „Дюн: част втора“, чиито приходи от продажби на билети бяха 546 хил. лв. в началото на март.

„Дедпул и Върколака“ е третата част от поредицата за Дедпул и събира на екран актьорите Райън Рейнолдс и Хю Джакман. Те влизат в ролите си на супергерой и мутант от Х-Men. Бюрократичната организация TVA, която съществува извън времето и пространството, измъква Уейд Уилсън (Рейнолдс) от мирното му съществуване и го пращат на мисия. За да спаси света, Дедпул трябва да открие съкрушена и незаинтересована от нищо версия на Върколака и да го убеди да се присъедини към него – нещо, което звучи по-лесно, отколкото се оказва.

На второ място е анимацията „Аз, проклетникът 4“, която е генерирала 1,599 млн. лв. от продажбата на билети през седмицата. В тази част от историята за суперзлодея Гру и миньоните се появява нов герой – бебето Гру Джуниър, най-новият член в семейството на Гру и съпругата му Луси. Увеличаването на семейството обаче не е най-голямото предизвикателство за някогашния суперзлодей, превърнал се в агент на Антизлодейската лига. Срещу него се изправя Максим ле Мал, избягал от затвора и решен да отмъсти на Гру, заедно с приятелката си Валентина.

„Отвътре навън 2“ е на трето място по продажби на билети и вече е генерирал над 2 млн. лв. в българския боксофис, привличайки 166 869 зрители. Анимацията е продължение на „Отвътре навън“ (2015 г.), като към обичайните емоции, които малката Райли изпитва, се присъединяват и всички, присъщи на пубертета – тревожност, завист, досада, срам.

На четвърто място тази седмица е френската адаптация на „Граф Монте Кристо“ от Александър Дюма. Филмът е гледан от близо 20 хил. зрители, донасяйки 258 881 лв. приход.

Пети остава приключенският екшън „Туистърс“ с Дейзи Едгар-Джоунс, позната от ролята си в сериала „Нормални хора“, и Глен Пауъл от романтичната комедия „Обичам да те мразя“. Героите им се озовават в епицентъра на няколко бури в Оклахома и трябва да обединят сили, за да предвидят и по възможност – опитомят, природните стихии. Филмът е привлякъл близо 16 хил. зрители, донасяйки приход от 218 хил. лв.

Вече два месеца „Лоши момчета: Всичко или нищо“ е сред най-гледаните заглавия в България и е на шеста позиция в класацията тази седмица. Четвъртият филм за детективите Лаури и Бърнет (Уил Смит и Мартин Лорънс) е донесъл приход от над 1,26 млн. лв. от продажбата на над 93 хил. билета.  

Седма е анимацията „Грейси и Педро: Пухкаво приключение“. Двамата герои са домашни любимци, които се ненавиждат. Те са принудени да се впуснат заедно в диво приключение, за да намерят семейството си, след като по време на преместване в друга държава, се губят. Изящното породисто куче Грейс и нахалният уличен котарак Педро се сблъскват с нови герои и опасни приключения по пътя към дома. Филмът е гледан от 5622 зрители, донасяйки приход от 58 231 лв.

Осмото си място от миналата седмица запазва „Нито звук: Ден първи“ с 24 218 зрители и 320 634 лв. от продажбата на билети. Фантастичният трилър е предистория на „Нито звук“ (2018) и „Нито звук 2“ (2021), режисирани от Джон Кразински (познат с ролята си на Джим Халпърт от ситком сериала „Офисът“ ).

Девета е романтичната комедия със Скарлет Йохансон и Чанинг Тейтъм „Покажи ми луната“. Кели Джоунс (Йохансон) е маркетинг специалист, а Коул Дейвис – командир от НАСА. Двамата се влюбват, докато се опитват да поправят накърнения публичен имидж на НАСА. Филмът е гледан от 7439 зрители, донасяйки приход от 96 568 лв.

На десето място е анимационният филм „Двама приятели и язовецa: Тунела на призраците“ от 2023 г. Филмът е донесъл 36 977 лв. приход при общо 3632 продадени билета. В него Тутсън, Лудиууд и умният им язовец тръгват на магическо пътешествие, за да открият Аманда – дъщерята на брилянтен учен, отвлечен от злия Распутин. През уикенда беше премиерата на продължението – „Двама приятели и язовец: Великият голям звяр“, в който животът на обитаващите тунели Тутсън и Лудиууд се преобръща, когато се появява мистериозен кондуктор на влак с писмо за изгонване. Сега само легендарният пират капитан Тутсън може да им помогне. Но къде е той? Двамата приятели и техният язовец тръгват на приключение, за да намерят капитана и да спасят тунела.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 29.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още