IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Дедпул и Върколака“ записа най-добрия боксофис дебют в САЩ и Канада за 2024 г.

Филмът генерира 205 млн. долара от билети на двата пазара в първия си уикенд по кината

12:26 | 29.07.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

„Дедпул и Върколака“ на Walt Disney генерира 205 млн. долара от продажбата на билети в САЩ и Канада този уикенд, записвайки най-големия дебют на вътрешния пазар за тази година, пише Bloomberg.

Филмът също така отбеляза най-добрата премиера на филм с рейтинг R, с над двойно повече продажби на билети от „Жокера“ на Warner Bros Discovery през първия му уикенд по кината. „Жокерът“ се превърна в най-касовия филм с рейтинг R в историята с над 1 млрд. долара в боксофиса след излизането му през 2019 г.

Boxoffice Pro прогнозира, че „Дедпул и Върколака“ ще генерира между 180 млн. и 200 млн. долара приходи от продажби на билети в премиерния си уикенд.

„Дедпул и Върколака“, в който Райън Рейнолдс и Хю Джакман се превъплъщават в ролите си на супергерой и мутант от X-Men, е третата част от поредицата за Дедпул. Disney придоби филмовите и телевизионните права върху героите след придобиването на 21st Century Fox за 71,3 млрд. долара през 2019 г. и ги смята за едни от най-важните права, идващи със сделката, заедно с тези за „Аватар“.

„Това е страхотно, но не е изненадващо – свършиха страхотна работа с маркетинга, създавайки толкова голямо очакване на продукта и усещането, че трябва да излезете и да го видите сега“, коментира Майк Бауърс, главен изпълнителен директор на веригата киносалони Harkins и заместник-председател на Националната асоциация на собствениците на кина.

Бауърс твърди, че продължителността на филма от около два часа позволява повече прожекции, а импулсът от други успешни филми през последните месеци, като „Отвътре навън 2“ на Pixar на Disney, е помогнал публиката да се върне обратно в киносалоните.

Успехът на „Дедпул и Върколака“ вдъхва енергия на Marvel Cinematic Universe – списък от 34 свързани помежду си филма, които заедно формират най-успешния филмов франчайз в историята на Холивуд с над 30 млрд. долара в боксофиса. След като затрупа публиката с голям брой филми, по-широкият жанр на супергероите се представи по-слабо през последните години.

„Вашата малка филмова вселена е напът да се промени завинаги“, казва героят на Рейнолдс във филма.

„Дедпул и Върколака“ ускорява завръщането на филмовото подразделение на Disney към успеха, след като то не е реализирало печалба от април 2022 г. Филмът продаде билети за над 438 млн. долара в световен мащаб.

Преди това най-успешният дебютен уикенд за годината в САЩ и Канада беше за „Отвътре навън 2“. Лентата генерира 1,46 млрд. долара в боксофиса от премиерата си през юни насам.

Резултатите са добра новина за вериги киносалони като AMC Entertainment Holdings и Cineworld Group, които се борят с по-слабите продажби на билети на фона на забавянето на филмовите премиери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:26 | 29.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още