IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Отвътре навън 2“ е най-гледаният филм в България с приход от над 1,3 млн. лв.

Две български комедии остават за поредна седмица в класацията с най-предпочитани заглавия

18:10 | 01.07.24 г.
Снимка: Disney/Pixar
Снимка: Disney/Pixar

Анимационният филм на Disney и Pixar „Отвътре навън 2“ запазва първото място сред предпочитанията на българските зрители през третия си уикенд на екран, сочат обобщените данни на киносалоните у нас. Продължението на филма от 2015 г., който разказва за емоциите на малката Райли, е гледано от вече над 100 хил. зрители, генерирайки приход от над 1,3 млн. лв. Във втората част на анимацията Райли навлиза в пубертета, а с това комфорта в контролния център на мозъка ѝ е нарушен. Към познатите ни до момента емоции се прибавя и тревожност, която идва с компания – срам, отегчение, завист.

На второ място тази седмица е хорърът „Нито звук: Ден първи“. Филмът на Майкъл Сарноски е предистория на „Нито звук“ (2018) и „Нито звук 2“ (2021), режисирани от Джон Кразински (познат с ролята си на Джим Халпърт от ситком сериала „Офисът“ ).

„Нито звук: Ден първи“ разказва за момента, в който мистериозни създания със свръх изострен слух завладяван Ню Йорк, а мълчанието се превръща в единственото средство за оцеляване на жителите му. Лупита Нионг'о в ролята на Самира, се опитва с всички сили да спаси себе си и близките си насред настъпилия хаос. Филмът е гледан от 5 583 зрители през първия си уикенд на българските екрани, донасяйки приход от 79 053 лв.

Трети остава „Лоши момчета: Всичко или нищо“, който отново ни среща с детективите Лаури и Бърнет (Уил Смит и Мартин Лорънс). Този път те се заемат да изчистят името на вече покойния капитан Конрад Хауърд от полицията в Маями, натопен, че е работил с наркокартели в продължение на години. Филмът е гледан от общо 74 119 зрители, генерирайки над 1 млн. лв. приходи.

На четвърто място тази седмица е „Гарфилд: Филмът“, който е на екран от над месец и продължава да бъде сред най-гледаните заглавия. Историята на мързеливия рижав котарак, впуснал се в приключение извън пределите на дома заради баща си, е гледана от 81 182 зрители, донасяйки приход от 932 063 лв.

Трилърът с Ръсел Кроу „Екзорсизмът“ остава на пета позиция. Кроу е в ролята на актьор, чието поведение по време на снимките на филм на ужасите изглежда смущаващо. Дъщеря му, разтревожена от ситуацията, се опитва да разбере дали той се е завърнал към старите си зависимости, или нещо далеч по-страшно се случва зад кадър. Филмът е гледан от 4618 зрители, донасяйки 56 657 лв. приход.

На шесто място е първата част на режисирания от Кевин Костнър „Хоризонт: Американска сага – глава 1“. Филмът, в който звезда е самият Костнър, разказва за четирите години на Гражданската война в Америка (1861 - 1865 г.). Двете части представляват амбициозна хроника на 15-годишния период на разрастване и заселване на американския Запад преди и след Гражданската война. Филмът е гледан от 746 зрители, донасяйки приход от 10 296 лв.

„Моторджии“ с Остин Бътлър („Елвис“), Том Харди („Лудия Макс: Пътят на яростта“) и Джоди Комър („Убивайки Ийв“) остава на седма позиция. Филмът за измислената банда „Вандалите“, вдъхновен от реалната история на американските мотоклубове, е гледан от 2726 зрители, донасяйки 35 173 лв. приход.

На осмо място тази седмица е „Кралството на планетата на маймуните“, който остава сред най-гледаните заглавия, въпреки че е на екран у нас от близо 2 месеца. Той е гледан от общо 44 303 зрители, донасяйки 605 695 лв. приход.

На девета и десета позиция са българските комедии „Никога не е просто секс“ и „Опасни шматки“.  Първият е режисьорски дебют на актрисата Саня Борисова и разказва за четири дами, обвързани мистериозно от общ мъж в минал живот. Той е гледан от 35 787 зрители, донасяйки приход от 435 430 лв. Вторият ни потапя в историята на двама приятели от „Люлин“, опитали да оберат мол, и е донесъл 392 674 лв. от продажбата на 31 451 билета за 11-те си седмици на екран.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 01.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още