IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Отвътре навън 2“ събра над 1 млрд. долара за три седмици от премиерата си

Въпреки силни премиери през уикенда анимацията остана начело на боксофис класацията

12:18 | 01.07.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Disney / Pixar
Снимка: Disney / Pixar

Анимацията на Pixar „Отвътре навън 2“ премина границата от продажби на билети за 1 млрд. долара на световно ниво по-малко от три седмици след премиерата си. Това е най-бързото достигане на това ниво за анимация в историята, съобщи Walt Disney в неделя.

Филмът е най-печелившият за годината и единственият преминал границата от 1 млрд. долара, съобщи Disney, цитирана от Ройтерс.

„Отвътре навън 2“ е продължение на хита от 2015 г. за емоциите в съзнанието на малко момиче. Оригиналната лента събра около 90 млн. долара в първия си уикенд на екран и генерира общи 858,8 млн. долара в световен план.

Въпреки силни премиери през уикенда „Отвътре навън 2“ успя да задържи и първото място в боксофис класацията с продажби за 57,4 млн. долара.

Предисторията „Нито звук: Ден първи“ дебютира силно, генерирайки приходи от билети за 53 млрд. долара. Това е най-доброто постижение за франчайза и значително над очакванията за 40 млн. долара, пише AP.

Заедно с приходите за 45,5 млн. долара на световно ниво, продукцията за 67 млн. долара вече е изкарала 98,5 млн. долара.

„Франчайзът „Нито звук“ е силно обичан“, коментира Крис Арънсън, ръководител на местното разпространение за Paramount, студиото за филма. „Вслушахме се във феновете, които искаха да разширим вселената“, посочва още.

Като цяло филмът получава положителни критики – 84% одобрение в Rotten Tomatoes, както и оценка В+ в CinemaScore.

Премиерата на уестърна на Кевин Костнър „Хоризонт: Американска сага - Глава 1“ обаче не беше толкова силна. Отзивите не са особено добри, а оценката в CinemaScore е В-. Вследствие, макар и на трето място, филмът генерира едва 11 млн. долара при премиерата си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:20 | 01.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още