IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Отвътре навън 2“ остава най-гледаният филм в българските кина

За десет дни на екран в България анимацията е донесла приход от близо 1 млн. лв.

17:42 | 24.06.24 г.
Снимка: Disney/Pixar
Снимка: Disney/Pixar

Анимацията на Disney и Pixar „Отвътре навън 2“ запазва първото си място сред най-гледаните филми в България, показват обобщените данни на киносалоните у нас. В него познатата от първата част героиня Райли навлиза в пубертета и с това в контролния център в главата ѝ настъпва хаос, с който познатите към момента емоции трябва да се справят. Към тях се прибавя още една – Тревожност, която обаче не идва сама, а има компания.

В САЩ филмът се превърна в седмия най-успешен филм в историята през втория си уикенд и отчете най-добрия резултат за анимационен филм. В България филмът е гледан от 76 189 зрители, генерирайки приход от 953 017 лв. за десет дни на екран.

На второ място отново е „Лоши момчета: Всичко или нищо“. Детективите Лаури и Бърнет този път се заемат да изчистят името на вече покойния капитан Конрад Хауърд от полицията в Маями, натопен, че е работил с наркокартели в продължение на години. Филмът носи приход от 871 492 лв. и е гледан от 63 874 зрители.

И третото място се запазва от предходната седмица, като анимацията „Гарфилд: Филмът“ е привлякла общо 76 725 зрители, донасяйки 877 049 лв. приход.

Четвъртата позиция е за премиерно заглавие – „Екзорсизмът“ с Ръсел Кроу в главната роля. Трилърът, режисиран от Джошуа Джон Милър, разказва за актьор, чието поведение по време на снимките на филм на ужасите изглежда смущаващо. Дъщеря му, разтревожена от ситуацията, се опитва да разбере дали той се е завърнал към старите си зависимости, или нещо далеч по-страшно се случва зад кадър. Филмът е гледан от 1830 зрители, донасяйки 23 213 лв.

На пето място е друго премиерно заглавие със звезден актьорски състав – „Моторджии“. Остин Бътлър („Елвис“), Том Харди („Лудия Макс: Пътят на яростта“) и Джоди Комър („Убивайки Ийв“) се събират на екран в криминална драма за възхода и падението на американските мотоциклетни клубове. Филмът е вдъхновен от книга на фотожурналиста Дани Лайън от 1968 г. и разказва за измислена банда – „Вандалите“ през погледа на основателите ѝ, улавяйки характера на съответния период в Америка. „Моторджии“ е привлякъл 1016 зрители, донасяйки приход от 14 212 лв.

Още една премиера от седмицата влиза в класацията. „Челюсти в мрака“, който заема шестата позиция, разказва за близкото бъдеще, в което животът на Земята е почти напълно заличен. Пол (Никълъс Кейдж) и двамата му синове се опитват да оцелеят в отдалечена ферма в планината, докато се борят срещу кръвожадни създания, които искат да ги унищожат. Филмът е гледан от 712 зрители, донасяйки 9366 лв.

На седмо място е „Кралството на планетата на маймуните“, който е на екран в България от седем седмици. За това време е привлякъл вниманието на 43 362 зрители, донасяйки 593 646 лв.

Българската комедия „Никога не е просто секс“ – режисьорски дебют на актрисата Саня Борисова, който също е на екран от месец и половина, остава на осмо място сред най-гледаните заглавия. Филмът е привлякъл 35 020 зрители, генерирайки приходи от 425 707 лв.

На девето място е „Фюриоза: Сага за „Лудия Макс“. Филмът е гледан от 17 592 зрители, донасяйки 247 584 лв.

Комедията „Опасни шматки“, в която двама приятели от столичния квартал „Люлин“ решават да оберат мол, е на десето място тази седмица. Филмът е гледан от 30 378 зрители, донасяйки 380 267 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:42 | 24.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още