IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Отвътре навън 2“ е най-гледаният филм и в българските кина

Комедиите „Никога не е просто секс“ и „Опасни шматки“ са сред най-предпочитаните заглавия от зрителите и тази седмица

18:39 | 17.06.24 г.
Снимка: Disney/Pixar
Снимка: Disney/Pixar

Анимацията „Отвътре навън 2“ е на челна позиция в българския боксофис в премиерния си уикенд, показват обобщените данни на киносалоните. Главната героиня Райли навлиза в пубертета и с това в контролния център в главата ѝ настъпва хаос, с който познатите към момента емоции трябва да се справят. Към тях се прибавя още една – Тревожност, която обаче не идва сама, а има компания.

За премиерния си уикенд анимацията е гледана от 30 460 зрители, генерирайки приход в размер на 394 141 лв.

Филмът се превърна в най-успешната премиера за 2024 г. досега в САЩ и Канада.

На второ място в българския боксофис остава екшън комедията с Уил Смит и Мартин Лорънс „Лоши момчета: Всичко или нищо“. Детективите Лаури и Бърнет този път се заемат да изчистят името на вече покойния капитан Конрад Хауърд от полицията в Маями, натопен, че е работил с наркокартели в продължение на години.

За двете си седмици на екран филмът е гледан от 49 289 души, донасяйки приходи от 676 524 лв.

Трети остава „Гарфилд: Филмът“, в който любимият мързелив рижав котарак е принуден да напусне комфорта на дома си, поведен на приключение от баща си. Анимацията е гледана от 71 560 зрители, генерирайки приходи от 814 582 лв.

Ужасът „Наблюдателите“ с Дакота Фанинг в главната роля е на четвърто място. Филмът разказва за млада художничка, която се губи в мистериозна гора в Ирландия. В търсене на подслон тя попада в капан заедно с трима непознати, преследвани всяка нощ от страховити същества. Режисьор е дъщерята на М. Найт Шаямалан („Шесто чувство“) Ишана Найт Шаямалан. От премиерата си на 7 юни насам филмът е гледан от 3966 зрители, донасяйки 51 928 лв.

На пето място е научнофантастичният екшън „Кралството на планетата на маймуните“, който е гледан вече от 42 091 зрители, генерирайки приход от 576 790 лв.

Шести е научнофантастичният екшън „Фюриоза: Сага за „Лудия Макс“ на Джордж Милър. Филмът разказва за младата Фюриоза преди срещата ѝ с Лудия Макс в „Пътят на яростта“. Той е привлякъл общо 16 646 зрители, донасяйки 234 649 лв.

На седмо място тази седмица е българската комедия „Никога не е просто секс“, режисирана от актрисата Саня Борисова. Филмът е гледан от 33 864 зрители, донасяйки 411 550 лв.

Осмата позиция отново е за българско заглавие. Комедията „Опасни шматки“, чиято премиера се състоя преди Великден, продължава да е сред най-гледаните заглавия в българските кина и през лятото. Историята за двамата приятели от „Люлин“, решили да оберат мол, е привлякла общо 29 257 зрители, генерирайки приходи от 367 хил. лв.

На девето място е „Училището на магическите животни“. Адаптация по едноименния роман на Маргит Ауер, филмът разказва за Ида – новото момиче в класа, което от аутсайдер се превръща в звезда благодарение на своя вълшебен любимец – говорещата лисица Рабат. От премиерата си на 31 май насам немският филм е привлякъл 6362 зрители, донасяйки 64 118 лв.

Десети остава „Измислени приятели“ на Джон Красински, познат като Джим от „Офисът“ и като Джак Райън от едноименния сериал по романите на Том Кланси. Семейният филм, режисиран от Красински, разказва за момиче, което вижда въображаемите приятели, изоставени от хората при порастването им. Той е гледан от 20 687 зрители, а приходите са 231 665 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 17.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още