IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Гарфилд: Филмът“ остава начело на българския боксофис

Хорър с Мечо Пух влиза в класацията тази седмица, а първите три места се запазват

18:39 | 03.06.24 г.
Снимка: Sony Pictures
Снимка: Sony Pictures

Първите три места в българския боксофис тази седмица остават без промяна, показват обобщените данни на киносалоните у нас. За втора поредна седмица на челна позиция е анимацията „Гарфилд: Филмът“. Мързеливият рижав котарак, оказал се замесен в неочаквано приключение след среща с баща си, е привлякъл общо 50 296 зрители, донасяйки приход от 555 980 лв. за двете си седмици на екран. Историята за Гарфилд е начело на класацията и в Северна Америка, където филмът е генерирал приход в размер на 14 млн. долара

На второ място и тази седмица остава „Фюриоза: Сага за „Лудия Макс“. Постапокалиптичният екшън на Джордж Милър е предистория на „Лудия Макс: Пътят на яростта“ и пети от поредицата „Лудия Макс“. Във филма участват Аня Тейлър-Джой, Крис Хемсуърт, Том Бърк и Нейтън Джоунс. За две седмици той е донесъл 179 126 лв. от продажбата на 12 576 билета.

Третата позиция запазва „Кралството на планетата на маймуните“ – четвъртият филм от поредицата „Планетата на маймуните“. Научно-фантастичният екшън разказва за период няколко поколения след управлението на Цезар, когато властват маймуните, а хората са диваци, криещи се в сенките. Нов тиранин е напът да построи своя империя. Съдбата и на маймуните, и на хората е в ръцете на младо шимпанзе, което предприема опасно пътешествие, поставяйки под въпрос всичко известно му за света до момента.

Във филма участват Оуен Тийг („То“), Фрея Алън („Вещерът“), Уилям Х. Мейси („Безсрамници“, „Фарго“) и др. Сценарият е на Джош Фрийдман, Рик Джафа, Аманда Силвър и Патрик Ейсън. За четирите си седмици на екран филмът е привлякъл 38 170 зрители, донасяйки приход от 524 341 лв.

На четвърто място е ново заглавие за българските кина. „Училището на магическите животни“ е адаптация по едноименния роман на Маргит Ауер и разказва за Ида – новото момиче в класа, което от аутсайдер се превръща в звезда, благодарение на своя вълшебен любимец – говорещата лисица Рабат. Филмът е гледан от 2872 зрители, донасяйки приход от 26 430 лв.

На пета позиция е „Измислени приятели“ – филмът на Джон Кразински, познат като Джим от „Офисът“ и като Джак Райън от едноименния сериал по романите на Том Кланси. Семейният филм, режисиран от Кразински, разказва за момиче, което вижда въображаемите приятели, изоставени от хората при порастването им. Филмът е гледан от близо 18 хил. души, генерирайки над 200 хил. лв. приход.

„Никога не е просто секс“ – българската комедия, режисирана от Саня Борисова, остава на шесто място. Филмът е сред най-гледаните заглавия на екран за четвърта поредна седмица, като е привлякъл 30 117 зрители, донасяйки 366 699 лв. приход. Сюжетът на филма се върти около четири жени, които при гледане на карти таро откриват, че съдбите им са свързани чрез общ мъж от минал живот. В главните роли са Саня Борисова, Елена Петрова, Елеонора Иванова и Рая Пеева, като участват още Башар Рахал, Ники Илиев, Иво Аръков и Свежен Младенов.

„Кунг-Фу Панда 4“ е на седма позиция. Анимацията остава в класацията вече 12-та седмица, като за този период е донесла приход от 1,89 млн. лв. и е привлякла 146 372 зрители.

На осмо място е второто ново заглавие тази седмица – „Мечо Пух: Кръв и мед 2“. Ако първият филм, в който Мечо Пух се различава от любимия детски герой, създаден от А. А. Милн, е заснет с бюджет от едва 100 хил. долара, то вторият има по-висок бюджет и повече кръв.

Първата част ни показа Пух и Прасчо, които избиват всеки, изпречил се на пътя им, а във втората към отряда на смъртта се присъединяват Тигър и Бухала. Режисьорът Рис Уотърфийлд ни потапя в една тъмна и зловеща атмосфера, където думите на Пух: „Когато някой казва, че няма никой, значи има някой…“ започват да придобиват страховито значение. Филмът е гледан от 1397 зрители, донасяйки 16 583 лв. приход.

На девето място тази седмица е японско аниме със сценарист и режисьор Сусуму Мицунака. HAIKYU!! The Dumpster Battle е базиран на манга поредицата Haikyu!! и представлява директно продължение на едноименния телевизионен сериал, както и първи опит за негова филмова адаптация. Заглавието е привлякло 1135 зрители, донасяйки приход от 14 920 лв.

На десета позиция остава хорърът „Карти на смъртта“, в който ужасът настъпва след гадаене с чужда колода таро. Филмът е на екран от месец и за това време е привлякъл 26 288 зрители, генерирайки приход от 319 543 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 03.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още