IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Гарфилд“ и „Фюриоза“ останаха на челните места в боксофиса в САЩ

Уикендът бе поредният тих за кината в Северна Америка

09:47 | 03.06.24 г.
Снимка: Sony Pictures
Снимка: Sony Pictures

И този уикенд бе тих за кината в Северна Америка, доминиран отново от „Гарфилд: Филмът“ на Sony и „Фюриоза: Сага за Лудия Макс“ на Warner Bros., предава Associated Press.

„Гарфилд: Филмът“ се нареди на върха на боксофис класацията с продажби на билети за 14 млн. долара, а „Фюриоза“ остана на трето място след семейния филм „Измислени приятели“, и двата с приходи за около 10,8 млн. долара. Приходите на „Гарфилд“ са намалели с 42% във втория уикенд на екран, а на „Фюриоза“ – с 59%.

На второ място остана „Измислени приятели“ на Джон Красински, събрал малко над 10,8 млн. долара в третия си уикенд на екран. От премиерата си филмът е генерирал приходи за 80,4 млн. долара на местно ниво и още 138 млн. долара на глобално.

„Кралството на планетата на маймуната“ остана четвърти с приходи за 8,8 млн. долара, а „Каскадьорът“ зае пето място с 4,2 млн. долара.

През уикенда имаше няколко нови заглавия, включително Young Woman and the Sea, с Дейзи Ридли, който разказва за първата жена, преплувала Ламанша. Студиото обаче не е предоставило информация за продадените билети.

Боксофисът през 2024 г. изпитва трудности в сравнение с миналата година (приходите са надолу с 23,9%) и с предпандемичната 2019 г. (спад от 42,2%) по данни на Comscore. От началото на годината досега дори не е имало филм, който да прескочи границата от 100 млн. долара при премиерата си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:47 | 03.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още