IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Котаракът Гарфилд се завръща… на първите места в кината

На второ място по зрителски интерес е „Фюриоза: Сага за „Лудия Макс“

22:28 | 27.05.24 г.
Снимка: Sony Pictures
Снимка: Sony Pictures

Мързеливият оранжев анимационен котарак Гарфилд се завърна на големия екран през този уикенд, за да оглави класацията за гледани филми в българските кина. „Гарфилд: Филмът“ е привлякъл 17 670 зрители през премиерния си уикенд и е донесъл приходи от 220 920 лв., сочат обобщените данни на киносалоните. В него котаракът, озвучен от актьора Крис Прат, се среща с отдавна изгубения си баща. Тази среща го принуждава да напусне удобния комфорт на дома и да тръгне на приключение.

На второ място по зрителски интерес през дългия уикенд е „Фюриоза: Сага за „Лудия Макс“. Постапокалиптичният екшън на Джордж Милър е предистория на „Лудия Макс: Пътят на яростта“ и пети от поредицата „Лудия Макс“. Той разказва за живота на младата Фюриоза преди срещата ѝ с Лудия Макс, а в ролята е Аня Тейлър-Джой („Дамски гамбит“). Участват още Крис Хемсуърт, Том Бърк и Нейтън Джоунс. Филмът е гледан от 6090 зрители, донасяйки приходи от 91 693 лв.

На трето място е „Кралството на планетата на маймуните“ – четвъртият филм от поредицата „Планетата на маймуните“. Научно-фантастичният екшън разказва за период няколко поколения след управлението на Цезар, когато властват маймуните, а хората са диваци, криещи се в сенките. Нов тиранин е напът да построи своя империя. Съдбата и на маймуните, и на хората е в ръцете на младо шимпанзе, което предприема опасно пътешествие, поставяйки под въпрос всичко известно му за света до момента.

Във филма участват Оуен Тийг („То“), Фрея Алън („Вещерът“), Уилям Х. Мейси („Безсрамници“, „Фарго“) и др. Сценарият е на Джош Фрийдман, Рик Джафа, Аманда Силвър и Патрик Ейсън. От премиерата си преди три седмици досега е гледан от 34 130 зрители, донасяйки 469 916 лв.

Четвърти е българският „Никога не е просто секс“. Режисьорският дебют на Саня Борисова разказва за четири жени, чиито пътища се пресичат при гледане на карти таро. В комедията участват Елена Петрова, Елеонора Иванова, Рая Пеева, Башар Рахал, Ники Илиев, Иво Аръков и Свежен Младенов. За три седмици е гледан от 25 796 зрители, донасяйки приходи от 314 442 лв.

На пето място е „Измислени приятели“ – фентъзи комедията на Джон Кразински, познат като Джим от „Офисът“. Семейният филм за момиче, което вижда въображаемите приятели, изоставени от хората при порастването им, е привлякъл вниманието на 13 963 зрители, генерирайки 163 622 лв.

Шести е хорърът „Безликите: Глава първа“. Мая и Райън са млади влюбени на пътешествие из страната, когато в деня от петата им годишнина колата им се разваля в близост от малко градче. Двамата решават да наемат романтична къща в гората, но атмосферата бързо се променя, когато осъзнават, че мястото съвсем не е безопасно. С филма се поставя началото на хорър трилогия, а за двете си седмици на екран е гледан от 7048 зрители, донасяйки 85 041 лв. приходи.

На седмо място е още един хорър – „Карти на смъртта“, в който гадаенето с чужда колода има фатални последици. Филмът е на екран от 4 седмици и е предпочетен от 24 075 зрители, донасяйки приходи от 292 901 лв.

На осма позиция тази седмица е „Кунг-Фу Панда 4“, който е на екран от над два месеца. Анимацията с гласа на Джак Блек е донесла общо 1 861 545 лв. от продажбата на 143 462 билета.

На девето място е „Каскадьорът“ с Райън Гослинг и Емили Блънт. Филмът е генерирал приходи от 322 263 лв. и е гледан от 23 542 зрители.

На десета позиция е другото българско заглавие в класацията – комедията „Опасни шматки“, в която двама приятели решават да оберат мол. Филмът, който е на екран от над месец, е генерирал приходи от 330 146 лв. от продажбата на 26 337 билета.

Извън 10-те най-гледани заглавия остава „Претендентите“ – режисираната от Лука Гуаданино („Призови ме с твоето име“) тенис драма със Зендая в главната роля. Филмът е гледан от 17 364 зрители, донасяйки 218 425 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:22 | 27.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още