IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият филм от вселената на DC успя да свали "Барби" от върха на боксофиса

Въпреки това представянето на "Синия бръмбар" все пак се оказа доста слабо

12:12 | 21.08.23 г.
Снимка: Warner Bros.
Снимка: Warner Bros.

Филмът за супергероите от вселената на DC “Синия бръмбар“ зае първо място в боксофис класацията в Северна Америка със скромните приходи от премиерата си в размер на 25,4 млн. долара, показват студийни оценки. Лентата все пак детронира „Барби“ от върха след рекордно представяне, в което кино екраните бяха „оцветени“ в розово цял месец, предава Associated Press.

Феноментът „Барби“ обаче никак не е приключил. Филмът на Грета Геруиг, който по-рано тази седмица се превърна в най-касовия филм на Warner Bros. на местно ниво в историята, почти успя да си запази челната позиция с приходи от 21,5 млн. долара през петия си уикенд на екран. Досега лентата е събрала 567,3 млн. долара в Северна Америка и 1,28 млрд. долара в световен мащаб.

„Опенхаймер“ на Кристофър Нолан също се представя забележително, събирайки 10,6 млн. долара в петата си седмица. С общи приходи от 285,2 млн. долара на местно ниво, „Опенхаймер“ се превръща в най-големия боксофис кит, който така и не е успял да завладее първото място в уикенд класацията. Предишният филм с това постижение е „Ела, изпей“ от 2016 г., който събра 270,3 млн. долара, но остана след „Rogue One: История от Междузвездни войни“ и „Скрити числа“.

„Опенхаймер“ се представя дори по-добре в световен план. Лентата е събрала общо 717,8 млн. долара от премиерата си.

Приходите на „Синия бръмбар“ се оказаха в долния край на очакванията и се превърна в един от най-слабите дебюти за филм по комиксите на DC. Макар че първоначалният план беше филмът да бъде пуснат само в стрийминг услуги, Warner Bros. реши да го представи и по кината в края на лятото, който обикновено е слаб период за боксофиса.

Комедията за възрастни на Universal “Бездомници“ се представи дори по-слабо. Лентата, с гласовете на Уил Феръл и Джейми Фокс, се озова на пето място с общо 8,3 млн. долара. Една позиция преди нея е „Костенурките нинджа: Пълен хаос“, който събра съвсем малко повече приходи – 8,4 млн. долара, в третия си уикенд на екран, с което общата сума достига 88,1 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:13 | 21.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още