IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лидерите препоръчват: д-р Зорина Петрова

Изпълнителният директор на Medical Point споделя любими книги, филми и музика

16:08 | 22.06.23 г.
Снимка: личен архив
Снимка: личен архив

"Лидерите препоръчват" е поредица от интервюта с български личности, доказани професионалисти в своята област, които дават своите препоръки за качествено съдържание, на което си заслужава да посветим част от времето си. Днес ви срещаме с изпълнителния директор на Medical Point д-р Зорина Петрова. 

Д-р Зорина Петрова
Снимка: личен архив

Зорина Петрова е завършила медицина във ВМИ София. Професионалните ѝ интереси винаги са били в областта на лекарствената терапия, фармакологията и медицинските продукти. Стартирала е като преподавател в Катедра по фармакология и токсикология на ВМИ София. Има над 20-годишен опит във фармацевтичната индустрия. Била е ръководител на българското представителство на утвърден международен фармацевтичен производител. Преди 7 години с колеги и съмишленици създават собствена маркетингова компания, която тя развива и ръководи и до днес. Основното верую, което следват винаги, е, че само, когато си готов да жертваш печалба срещу здраве, можеш да се наречеш здравеопазваща компания.

Филм

Препоръчвам филмът да е хубав, да носи радост на душата или да провокира мисълта. И да е в унисон с настроението, затова понякога е „Нотинг хил“, понякога „Иди и виж“. 

Сериал

Често повтарям сериалите. Сред първите за превъртане са „Приятели“, „Как се запознах с майка ви“, „Модерно семейство“.

Подкаст

Харесвам източните философии. Напоследък този на "Списание 8"

Книга 

Много са. Всичко на Исабел Алиенде, Ерик Уайнър, Джоан Харис, Халед Хосейни. Снимка: издателство Обсидиан Снимка: издателство Обсидиан

Устройство

Всяко устройство, което ви „ляга“ в ръката. Бих разделила едно за работа, едно за свободно време, за да не се изкушаваме да смесваме нещата. Аз често прибягвам и до аналоговите устройства: книга (на хартия) за релакс и тефтер с химикал за работа.

Музика

Не съм меломан. Слушам почти всичко. Последната ми любима песен е Flowers на Miley Cyrus. Последният концерт, на който бях, беше на Depeche Mode в Амстердам.

Майли Сайръс. Снимка: Amanda Gordon/Bloomberg Майли Сайръс. Снимка: Amanda Gordon/Bloomberg

Кауза, на която да обърнем внимание 

Oчовечаването на човечеството. По-скоро е тема, която трябва да превърнем в кауза.

Тема, която да следим в следващите месеци

Сложен въпрос, защото ежедневието дава много теми. Аз лично следя политическия регрес и партийните метаморфози. Обичам да съм мнителна. Тренирам критичното си мислене в тази тема.

Дестинация за почивка 

Всяка, където се усещате на почивка. Може да е на балкона, може да е на другия край на света. Релаксът e въпрос на практика, не на дестинация.

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Здравословен навик, който да развиваме 

Да сте щастливи и осъзнати, с широко отворени очи и балансиран ум. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:09 | 22.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още
Финанси виж още