IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Трансформърс" надвиха Спайдър-мен за първото място в боксофиса

Това е седмият филм на екран от популярния франчайз

09:10 | 12.06.23 г.
Снимка: Paramount Pictures
Снимка: Paramount Pictures

Спайдър-мен се изправи срещу поредния филм от франчайза „Трансформърс“ в битка за първото място в боксофис класацията в Северна Америка тази седмица.

„Трансформърс: Възходът на зверовете“ – седмият филм от франчайза, зае първото място в първия си уикенд на екран в Северна Америка, генерирайки 60,5 млн. долара, показват студийни оценки. „Спайдър-мен: През Спайди-вселената“ не остана много по-назад с приходи за 55,4 млн. долара във втория си уикенд, съобщава Associated Press.

Paramount Pictures представи „Възходът на зверовете“ в 3678 кина тази седмица. Действието се развива през 1994 г., което технически го прави продължение на „Бъмбълби“, развиващ се през 80-те, и предшества останалите филми. С нови актьори в лицето на Антъни Рамос и Доминик Фишбек, както и с нов режисьор – Стивън Кейпъл, това е опит за рестартиране и вдъхване на свеж полъх във франчайза за 4,8 млрд. долара.

„Възходът на зверовете“ спечели и 110 млн. долара от 68 международни пазара, с което събра общо 170,5 млн. долара в световния си дебют.

Критиците не харесват филма, но това е и нормално за франчайза. Като цяло рейтингът му в Rotten Tomatoes е 52%.

Макар че сумата от премиерата на местно ниво – 60,5 млн. долара, може да не изглежда като достатъчна, за да покрие продукцията за 200 млн. долара, „Възходът на зверовете“ е от вида филми, които генерират повече си пари в чужбина.

Приходите на продължението на „Спайди-вселената“ на Sony се свиха с 54% във втория си уикенд на екран. Само за две седмици обаче той вече задмина общите продажби на първия филм в Северна Америка с 225,4 млн. долара от продадени билети и заема второ място сред най-печелившите филми на Sony Pictures Animation. Тъй като получава страхотни критики, анимацията вероятно ще остане дълго в боксофис класацията.

На трето място бе „Малката русалка“, която спечели 23 млн. долара в третия си уикенд, а до този момент филмът е събрал общо 414,2 млн. долара в цял свят.

Други две заглавия на Walt Disney – “Пазителите на галактиката Vol. 3” е на четвърта позиция със 7 млн. долара, а „Торбалан“ е на пета с 6,9 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 12.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още