IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cineworld няма да продава активите си в Източна Европа и Израел

Компанията не е получила достатъчно добри предложения

15:27 | 18.04.23 г.
Снимка: Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Снимка: Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Британската верига кина Cineworld съобщи във вторник, че се е отказала от планираната продажби на бизнесите си в Източна Европа и Израел, заявявайки, че предложенията, които е получила, не отговарят на стойността, нужна от кредиторите ѝ.

Вторият по големина оператор на кина в света след AMC Entertainment постави по-голямата част от бизнеса си под защита от фалит съгласно Глава 11 в САЩ през септември.

Бизнес дейността на компанията в Полша, Чехия, Словакия, Унгария, България, Румъния и Израел, попадаща в категорията „Останалата част от света“ за компанията, не е под защита от банкрут и формира около 13% от приходите ѝ през 2021 г. В България компанията присъства с веригата Cinema City.

По-рано този месец Cineworld се отказа от плановете да продава бизнесите си в САЩ, Великобритания и Ирландия, след като не успя да намери купувач. Компанията подаде план за реорганизация, за да намали дълга с около 4,53 млрд. долара и събра 2,26 млрд. долара, за да излезе от банкрут.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:28 | 18.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още