IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият филм за Ант-Мен събра 104 млн. долара при дебюта си в Северна Америка

31-ият филм от вселената на Marvel стартира петата фаза от 15-годишния франчайз

08:53 | 20.02.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Marvel Studios
Снимка: Marvel Studios

„Ант-Мен и Осата: Квантомания“ на Disney и Marvel Studios спечелиха 104 млн. долара в боксофиса в Северна Америка в дебютния си уикенд, заемайки безапелационно първото място в класацията, съобщава CNBC.

31-ият филм от вселената на Marvel стартира петата фаза от 15-годишния франчайз и установи следващия всеобщ злодей в сериите – Канг (Джонатан Мейджърс). Героят се появи за пръв път в сериала за Disney+ “Локи“.

Местното разпространение на „Квантомания“ е почти двойно по-голямо спрямо първия филм за „Ант-Мен“ през 2015 г. и 31-ото последователно заглавие от вселената на Marvel, което дебютира на първа позиция в боксофиса в Северна Америка.

„Marvel може би са по-силно под микроскопа след „Отмъстителите: Краят“, отколкото преди, като някои филми и стрийминг сериали не се представят толкова добре пред критиците и/или публиката, колкото брандът е свикнал. Това направи този филм дори по-важен, тъй като обещава да даде старт на фаза 5“, коментира Шон Робинс, главен анализатор в BoxOffice.com.

Макар че някои критици не обърнаха внимание на третия филм за Ант-Мен, все пак повече билети бяха продадени в премиерния уикенд спрямо всяко друго заглавие, посветено на героя, допълва той.

На световно ниво „Квантомания“ събра 121 млн. долара, с което общите приходи за три дни на екран достигат 225 млн. долара.

Очаква се филмът да привлече повече от 7 млн. зрители в кината този уикенд, показват данни на EntTelligence. Това е над два пъти повече от броя, който „Uncharted: Извън картата“ на Sony привлече по време на миналогодишния уикенд около Деня на президента.

„Този уикенд с Деня на президента може да се похвали с първия истински хитов дебют за 2023 г.“, казва Пол Дергарабедиан от Comscore. „Ант-Мен и Осата: Квантомания“ поставя началото на това, което изглежда ще бъде стабилно посещение на кината седмица след седмица и създава импулс за стабилен летен филмов сезон“.

Освен това 28% от купувачите на билети са избрали първокласни кина, плащайки средно по 4,29 долара повече на билет.

Засилващият се трафик и по-високите разходи за билети са добри знаци за цялостната киноиндустрия, която пострада значително по време на пандемията и все още се възстановява.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 20.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още