IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

"Черният Адам" събра 67 млн. долара в силен дебют за DC франчайза

Романтичната комедия "Билет до рая" се оказа на второ място в класацията

09:50 | 24.10.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: 2022 Warner Bros. Entertainment
Снимка: 2022 Warner Bros. Entertainment

„Черният Адам“ - филм, базиран на едноименния герой от DC Comics, преодоля негативните оценки на критиците, заставайки на върха на боксофис класацията в Северна Америка този уикенд, съобщава Bloomberg.

Филмът, продуциран от DC Films и New Line Cinema, част от Warner Bros Discovery, генерира 67 млн. долара в САЩ и Канада, съобщи Comscore в неделя. Това е близо до върха на диапазона от 58 до 68 млн. долара, прогнозирани от Boxoffice Pro.

„Билет до рая“ - романтична комедия от Universal Pictures с Джулия Робъртс и Джордж Клуни, се оказа на второ място в премиерния си уикенд с продажби за 16,3 млн. долара.

„Черният Адам“, с участието на Дуейн Джонсън, е първият екшън от вселената на DC от приключилото през април сливане, с което се оформи Warner Bros. Discovery. Представянето успокоява опасенията за съобщаваните неуспехи пред дъщерното дружество за комикси през последните месеци, включително отмяната на филма „Батгърл“, слуховете за провала в назначаването на Дан Лин за шеф на DC и потенциалната присъда за Езра Милър – актьорът във водещата роля на предстоящия филм „Светкавицата“, по обвинения за кражба с взлом, за което той твърди, че е невинен.

Главният изпълнителен директор на Warner Bros. Discovery Дейвид Заслае заяви, че иска да събере всички активи на DC в едно подразделение с 10-годишен план, който ще преплете всички герои и истории, за да отрази успеха на конкурентния франчайз на Marvel, собственост на Walt Disney. В момента той търси нов ръководител на DC.

Премиерата на „Черния Адам“ е на 11-то място сред най-добрите филми по комикси на DC и е на второ място за франчайза за 2022 г. след „Батман“. Той получи слаби оценки, събирайки само 40% от одобрението на критиците в Rotten Tomatoes.

Лентата представлява продължение на опитите на Холивуд да намери по-разнообразни супергерои, след като основно се фокусира върху белите. Джонсън играе бивш египетски роб, наречен Тет Адам, който се превръща в Бог.

„Черната пантера“ - първият високобюджетен филм по Marvel с участието на предимно чернокожи, събра много повече от очакваните 1,35 млрд. долара през 2018 г. Продължението - „Черната пантера: Уаканда завинаги“, излиза на 11 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 24.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още