IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Новите заглавия не успяха да изместят хоръра "Усмивка" от първото място в САЩ и Канада

Пълнолетната публика, след два пандемични сезона, може би е нетърпелива да гледа най-обсъжданите заглавия за есента

10:45 | 10.10.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: 20th Century Studios
Снимка: 20th Century Studios

Изпълнената със звезди мистерия за 30-те години на миналия век на Дейвид О. Ръсел „Амстердам“ и адаптацията по детската книга „Крокодилът Лайл“ се представиха слабо в дебюта си в американския боксофис, с което позволиха на хоръра „Усмивка“ да остане на върха, съобщава Associated Press, базирайки се на оценки на студията.

Нито една от премиерите не привлече вниманието на киноманите, но разочарованието бе особено силно за „Амстердам“ - продукция за 80 млн. долара с участието на Крисчън Бейл, Марго Роби и Джон Дейвид Уошингтън. Лентата събра едва 6,5 млн. долара в дебютния уикенд.

„Крокодилът Лайл“ на Sony Pictures – мюзикъл по детска книжа с участието на Шон Мендес, който озвучава компютърно генерирано влечуго – се представи далеч по-силно с приходи за 11,5 млн. долара. Това все пак е сравнително скромен резултат, особено за първия голям семеен филм от лятото насам.

Седмица след като се изкачи на върха на класацията с продажби за 22 млн. долара „Усмивка“ на Paramount Pictures остана на първа позиция със 17,6 млн. долара в боксофиса – впечатляваща втора седмица за филм със сравнително нисък бюджети. Филмите на ужасите обикновено се сриват след втория си уикенд, но приходите на „Усмивка“ са намалели едва с 22%. За да запази инерцията, в неделя Paramount обяви едноседмична серия от промоции, включително билети с намалени и награда с незаменяем токен за някои от купувачите в четвъртък.

Най-добрата новина за Холивуд през уикенда бе сигналът, че пълнолетната публика, след два пандемични сезона, може би е нетърпелива да гледа най-обсъжданите заглавия за есента. „Лидия Тар“ на Тод Фийлд с участието на Кейт Бланшет в ролята на световноизвестна диригентка дебютира със 160 хил. долара приходи от само 4 кина в Ню Йорк и Лос Анджелис. След премиерата си на фестивала във Венеция лентата спечели хвалебствията на критиците и прогнози за номинация за Оскар на Кейт Бланшет.

В същото време продължителният муден период за кината може би приключва. От „Убийствен влак“ насам, с премиера в началото на август, не е имало лента с над 23 млн. долара, като това отчасти се дължи на леката програма от нови заглавия. Следващата седмица обаче дебютира „Хелоуин: Краят“ на Universal Pictures, а след това - „Черния Адам“ на Warner Bros. с участието на Дуейн Джонсън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:46 | 10.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още