IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инес Субашка: И в спорта, и в живота да положиш усилия не значи да видиш моментален резултат

Качествата, необходими в спорта, но адаптирани в друга сфера, могат да те направят успешен, каза основателката на IFS

17:08 | 10.10.24 г.
Снимка: Investor Media Group
Снимка: Investor Media Group

В живота, също като в спорта, това, че днес ще положиш усилия, не означава, че моментално ще видиш резултата. Трябва това търпение, упоритост и постоянство да влагаш всеки ден, за да видиш крайния резултат. Това каза Инес Субашка, основател на зали за кондиционни тренировки и мобилност IFS, в които понастоящем тренират над 1000 души. Тя беше един от специалните гости на събитието на Investor.bg, посветено на стартиращи компании, Founders Today, а разговорът с нея води Спас Кьосев от BESCO.   

По време на разговора Субашка разказа за професионалните си успехи в баскетбола, преди редица контузии да прекъснат кариерата ѝ.

„Първият път, в който се контузиш и се върнеш на игрището, ти вече не си същият спортист, защото вече го има страхът, че отново ще се контузиш. Хабиш много енергия за това да възпитаваш психиката си и да не се страхуваш отделно от това да можеш да изявиш и физическите си способности“, каза Субашка.

Същевременно качествата, изградени чрез спорта – дисциплина, търпение и постоянство, ѝ помагат в работата, защото в бизнеса е необходимо да си постоянен.

„Дори да успееш днес, ако после нямаш идея да надграждаш, да полагаш усилия, ще бъдеш един от тези еднодневни успехи“, каза тя.

Въпреки че е завършила маркетинг и финанси, тя знае, че спортът е нейният живот и така започва да води тренировки.

„Започнах всичко с група приятели – двама души и сестра ми. Знаех, че няма сутрин да се събуждам с желание да бъда маркетолог или финансист, а в мен гори желанието да се занимавам със спорт“, каза тя.

Субашка посочи, че чрез работата си може да помогне на хората да съхранят здравето си, докато надграждат физическите си способности.

„Аз вярвам, че качествата, които са необходими, за да бъдеш успешен в спорта – извлечени и адаптирани в друга сфера, могат да те направят също толкова успешен“, каза още тя.

Субашка сподели любопитна история от работата си. В залата ѝ от около година и половина тренира жена на 73 години.

„Тя е много вдъхновяваща, защото е пример, че възрастта не е ограничение и причина човек да не се развива и да не надгражда себе си. Тя вдъхновява жени на своята възраст, че не е късно да продължават да се развиват, да имат нови идеи и да очакват нещо повече от живота“, разказа тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:08 | 10.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още