IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отключете вашата уникалност в модата, здравето и спорта с новата серия смарт часовници HUAWEI WATCH GT 5

Петото поколение смарт часовници от серията HUAWEI GT се предлага в стандартна и Pro версия

14:37 | 26.09.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Huawei
Снимка: Huawei

Днес, на събитие в Барселона, посветено на новите иновативни Huawei продукти, компанията представи серията HUAWEI WATCH GT 5.

Петото поколение смарт часовници от серията HUAWEI GT се предлага в стандартна и Pro версия, следващи емблематичната за нея комбинация от естетика и производителност. Дизайнът идва с още по-категорично изсечени линии, с подобрена изработка и технология на материалите, а високопроизводителните батерии издържат до 2 седмици1.

Серията смарт часовници може да се похвали и с изцяло новата система HUAWEI TruSense, интегрирана технология за проследяване на здравето и фитнеса, която идва с надграден сензор и подобрени алгоритми, давайки резултати, които са по-бързи, по-точни и по-изчерпателни.

Снимка: Huawei Снимка: Huawei

Системата за позициониране HUAWEI Sunflower позволява изцяло нов начин за навигация във вашите спортни приключения на открито, като предоставя по-точен и оптимизиран GNSS механизъм за проследяване. Това позволява изцяло ново изживяване при бягане и колоездене във всички модели от серията WATCH GT 5. Смарт часовниците поддържат спортно проследяване на професионално ниво като голф, бягане по пътека и свободно гмуркане, съпътствайки отдадените ентусиасти в техния напредък и представяне.

Моделите от серията HUAWEI WATCH GT 5 са напълно съвместими със смартфони с Android и iOS2, давайки възможност на по-широка аудитория да изпита най-новите здравни технологични иновации на Huawei и функциите за проследяване на спортовете.

Снимка: Huawei Снимка: Huawei

Издръжливост с категорична визия: титаниева сплав от аерокосмически клас и нанокристална керамика

HUAWEI WATCH GT 5 Pro 46 мм и 42 мм са изработени от титаниева сплав от аерокосмически клас и нанокристална керамика – два първокласни материала, разработени чрез сложни инженерни процеси.

Това осигурява още по-високи нива на издръжливост, гарантирайки способността на часовника да издържа на ежедневни дейности. Независимо дали става дума за тренировка във фитнес залата, или вечер навън с приятели, смарт часовникът е стилен и многофункционален спътник, създаден за ежедневни дейности.

HUAWEI TruSense: По-задълбочен поглед върху данните за здравето и фитнеса

Системата HUAWEI TruSense надгражда проследяването на здравето и фитнеса с подобрения на модули и алгоритми. Тя подобрява точността на отчитане на сигнала при откриване на сърдечен ритъм, кислород в кръвта и дихателна честота, като предоставя по-изчерпателни индикатори за наблюдение дори по време на спорт и променлив климат.

HUAWEI WATCH GT 5 Pro Edition се предлага и с функция за ЕКГ анализ чрез базиран на електроди ЕКГ бутон. Само с едно натискане потребителите могат да получат информация за своята ЕКГ диаграма в рамките на 30 секунди3.

Снимка: Huawei Снимка: Huawei

Авангардни фитнес режими, подходящи за спортните ентусиасти

Благодарение на новите технологични постижения от HUAWEI Sunflower Positioning System, HUAWEI WATCH GT 5 предлага по-задълбочено проследяване на различни спортове, помагащо за по-добро представяне.

За запалените бегачи във всички модели от серия HUAWEI WATCH GT 5 са налични фокусирани върху бягането функции, като Running Form Analysis, който помага да настроите прецизно стойката си при бягане и да предотвратите наранявания.

За по-напредналите HUAWEI WATCH GT 5 Pro въвежда професионална функция за бягане по пътека4 за бегачи в пресечени местности. Функцията поддържа базирана на сегменти навигация, сигнали за отклонения от курса, контурни линии и управлявани от коронката карти с възможност за промяна на мащаба5. Полезни данни за фитнес в реално време и информация за терена се предават директно на китката.

HUAWEI WATCH GT 5 Pro добавя и нови функции за голф, като 3D изглед на Course Maps6, което добавя 15 000+ глобални карти на голф игрища към часовника (за момента не са включени карти на българските голф игрища), в допълнение към пълната гама от аналитични функции, за да ви помогне да подобрите замаха си или да измерите разстоянието на изстрела си, докато сте на игрището.

HUAWEI WATCH GT 5 Pro е подходящ и за водни дейности, с водоустойчивост, която осигурява до 40 метра свободно гмуркане7. В съчетание с устройство за проследяване и известяване на дълбочина, любителите на водните преживявания могат да се чувстват по-уверени, когато се гмуркат.

1 Данните идват от лабораториите на Huawei. Действителната употреба може да варира в зависимост от разликите в продукта, навиците на употреба и факторите на околната среда.

HUAWEI WATCH GT 5 Pro 46 мм: Батерията може да издържи най-много до 14 дни, до 9 дни при типична употреба или до 5 дни с активиран AOD.

HUAWEI WATCH GT 5 Pro 42 мм: Батерията може да издържи най-много до 7 дни, до 5 дни при типична употреба или до 3 дни с активиран AOD.

Максималният живот на батерията е тестван при следните условия: използвани фабрични настройки по подразбиране, 30 минути Bluetooth разговори на седмица, 30 минути аудио възпроизвеждане на седмица, постоянно включено наблюдение на сърдечния ритъм, разрешено наблюдение на съня през нощта, средно 90 минути упражнения на седмица, известията за съобщения са активирани (50 съобщения, 6 обаждания и 3 аларми на ден) и екранът на устройството се включва 200 пъти на ден.

Типичният живот на батерията е тестван при следните условия: използвани фабрични настройки по подразбиране, 30 минути Bluetooth разговори на седмица, 30 минути аудио възпроизвеждане на седмица, постоянно включено наблюдение на сърдечната честота, разрешено наблюдение на съня през нощта, разрешено наблюдение на стреса, 180 минути упражнения средно на седмица, активирани известия за съобщения (50 съобщения, 6 обаждания и 3 аларми на ден) и екранът на устройството е включен за общо 30 минути на ден.

Животът на батерията с активиран AOD е тестван при следните условия: използвани фабрични настройки по подразбиране, активиран Always On Display (AOD), 30 минути Bluetooth разговори на седмица, 30 минути аудио възпроизвеждане на седмица, постоянно включено наблюдение на сърдечната честота, наблюдение на съня активиран през нощта, активиран мониторинг на стреса, 180 минути упражнения средно на седмица, активирани известия за съобщения (50 съобщения, 6 обаждания и 3 аларми на ден) и екранът на устройството е включен за общо 30 минути на ден.

2 Предлага се само при сдвояване с телефон с Android 9.0/iOS 13.0 или по-нова версия и инсталиран с приложението Huawei Health. Действителната наличност на функции може да варира в зависимост от модела на телефона и операционната система.

3 Това не е медицинска характеристика. Всички данни и резултати са само за справка и не трябва да се използват като основа за медицински изследвания, диагностика или лечение. Моля, прочетете внимателно инструкциите, преди да използвате продукта.

4 Тази функция ще бъде достъпна чрез OTA актуализация. Наличността зависи от официални издания и действителни условия. За да използвате навигация, базирана на сегменти, ще трябва да изтеглите съответния маршрут, съдържащ маркирани точки от трета страна, да вкарате маршрута в приложението Huawei Health на вашия телефон и да синхронизирате маршрута с вашето носимо устройство. След това трябва да отворете приложението Workout на часовника си, да влезнете в екрана с настройки за бягане по пътеки, да докоснете „Маршрути“, да намерите целевия си маршрут и започнете бягането. За да използвате базирани на карта маршрути, ще трябва да изтеглите съответната офлайн карта и контурни линии от приложението Huawei Health на телефона си и да синхронизирате информацията с часовника си. След това започнете сесия на открито от приложението Workout на вашия часовник, изчакайте позиционирането да работи и плъзнете нагоре или надолу по картите с данни, за да видите базирания на карта маршрут с контурни линии.

5 За да използвате тази функция, ще трябва да изтеглите съответната офлайн карта в приложението Huawei Health, да започнете сесия за тренировка на открито от приложението Workout на вашия часовник, да активирате GNSS и да изчакате GNSS да започне да работи и позиционирането да бъде успешно. За да видите пълноцветната карта, плъзнете нагоре или надолу върху картите с данни.

6 Функцията Golf Courses Map е достъпна само на определени пазари. Тя ще бъде достъпна чрез OTA актуализация. Наличността зависи от официални издания и действителни условия. За подробности относно вашата държава/регион и списъка с поддържани градове посетете https://consumer.huawei.com/en/support/content/en-us16014632/.

7 Този продукт отговаря на 5 ATM оценена водоустойчивост, съгласно стандарта ISO 22810:2010, което показва, че устройството може да издържи до 50 метра статично водно налягане за 10 минути, но не означава, че продуктът е водоустойчив във вода, която е дълбока 50 метра.

Продуктът също отговаря на рейтинга IP69K, съгласно стандарта ISO 20653:2023. Условията за изпитване на IPX9K са следните: температура на водата: 80 ± 5°C; воден поток: 15 ± 1 L/min; водно налягане: 10 000 ± 500 kPa; ъгъл на пръскане: 0°, 30°, 60° и 90°, 30 секунди за всеки ъгъл.

Продуктът отговаря на стандарта EN13319 за аксесоари за гмуркане и поддържа свободни гмуркания на дълбочина до 40 метра. Може да се носи по време на дейности в плитка вода, като плуване в басейн или по крайбрежието. След като носите устройството при водни дейности, почистете го и го изсушете незабавно, отстранете петна от вода от повърхностите на продукта и всички дупки и използвайте функцията за дренаж на устройството, за да избегнете отрицателно въздействие върху работата му.

Продуктът не трябва да се носи при следните сценарии: (Повреда на устройството, причинена от потапяне в течност, не се покрива от гаранцията, ако устройството се носи при неподходящ сценарий.) (1) Горещи душове, горещи извори, сауни (парна помещения) и други дейности в среда с висока температура и/или висока влажност. (2) Дейности, които могат да изложат устройството на душ гел, шампоан, сапунена вода и всякакви други перилни или почистващи продукти. Ако устройството влезе в контакт с подобен продукт, го изплакнете и накиснете в прясна вода за 30 минути. (3) Гмуркания с акваланг, технически гмуркания и дейности по гмуркане на дълбочини над 40 метра. (4) Композитните вегански кожени, композитно тъкани, титаниеви и керамични каишки не са предназначени за водни дейности (като плуване) или да издържат на пот, затова се препоръчва да се използват други каишки в такива сценарии.

Последна актуализация: 14:37 | 26.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Lifestyle виж още
Финанси виж още