IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Disney разкри бъдещи атракции, посветени на „Аватар“, „Таласъми ООД“ и отмъстителите на Marvel

Освен това компанията има планове за четири нови круизни кораба

11:00 | 12.08.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Kristy Sparow/Getty Images
Снимка: Kristy Sparow/Getty Images

Председателят по изживяванията в Walt Disney Джош Дамаро представи амбициозен план за растеж на тематичните паркове на компанията в събота на събитието D23, като обяви планове за четири нови круизни кораба и подробности за шест нови тематични пространства, съобщава Ройтерс.

Предстоящите планове включват ново пространство на злодеите на Disney в тематичния парк в Орландо, щата Флорида, удвояване на размера на пространството на отмъстителите по комиксите на Marvel в парка в Анахайм, щата Калифорния, и подробности за партньорство със създателя на Fortnite Epic Games.

„За нас това е безпрецедентна епоха на растеж“, каза Дамаро.

Паркът в Калифорния ще добави и ново пространство, посветено на втория филм от франчайза „Аватар“.

За да отбележи следващата година 70-годишнината на парка Дисниленд в Анахайм, ще бъде открито шоу, базирано на живота на Уолт Дисни, включващо аудио-аниматронна фигура на основателя на компанията.

Disney също така разкри две атракции за новото разширение на Tropical Americas в парка във Флорида. Едната проследява Индиана Джоунс при експедиция в храм на маите. Друг е вдъхновен от анимационния филм на Дисни „Енканто“ и проследява Антонио в деня, в който получава магическия си подарък. Tropical Americas трябва да отвори врати през 2027 г.

Актьорът Били Кристъл излезе на сцената, за да обяви зона в холивудските студия на Disney, посветена на филма на Pixar „Таласъми ООД“. Районът в парк на Disney ще включва скоростно влакче, което трябва да симулира влизане през вратата на завода за производство на смях, точно като героите Майк и Съли във филма.

Филмовият франчайз на Pixar „Колите“ ще се появи в Магическото кралство в Орландо, с планирани две нови атракции. Едната ще отведе гостите на офроуд вълнуващо пътуване в пустинята отвъд измислената обстановка на филма. Строителството е планирано да започне в началото на следващата година.

Любимото съобщение за феновете, базирайки се на реакцията на публиката, беше изявлението на Дамаро, че Disney ще създаде нова зона, посветена на злодеите на Disney в парка във Флорида, с две атракции, заведения за хранене и пазаруване.

Тези съобщения показват как компанията ще започне капиталови инвестиции за 60 млрд. долара, почти удвоявайки разходите през следващото десетилетие, за да подобри атракциите в своите 12 парка и да увеличи капацитета на круизните линии.

„Всичко, което ще споделим с вас тази вечер, е в процес на активно развитие“, каза Дамаро. „Това означава, че плановете са очертани. Това означава, че нещата се движат. Просто искам да всички фенове навън да разберата. Това не е фантазия“.

Disney също така каза, че ще добави четири круизни кораба към нарастващия си флот, възползвайки се от индустрия, която се радва на възстановяване след глобалните блокади по време на пандемията от COVID-19.

Компанията в момента има пет круизни кораба в експлоатация и преди това обяви четири други, включително един базиран в Токио кораб и друг, който ще отплава от Сингапур през 2025 г. Тези нови кораби ще започнат работа между 2027 г. и 2031 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 12.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още