IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Avendi стана „Пaртньор за 2024-та година” на Diageo

Корпоративното отличие се връчи на Годишната конференция на Diageо и е признание  за открояващото се цялостно представяне на партньора

17:29 | 02.07.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Avendi
Снимка: Avendi

Avendi получи най-престижната  награда на Diageo за 2024-та – „Партньор на годината“. Екипът на компанията заслужено грабна почетното отличие за трети път сред повече от 30 държави от  Централна и Източна Европа и Азия. За първи път компанията е отличена през 2006-та, а след това още веднъж и през 2011-та година.

Корпоративното отличие „Партньор на годината“ се връчи на Годишната конференция на Diageо и е признание  за открояващото се цялостно представяне на партньора, което обхваща най-добре основните стълба на Diageo: изключителни дългосрочни взаимоотношения, устойчиви финансови резултати, бизнес развитие, култура и зрялост на партньора.

Наградата се дава чрез номинация и решение на топ мениджмънта на Diageo. За партньорите на Diageo тя е най-голямото признание и чест  и най-строго пазената тайна на събитието, което тази година се проведе в Сплит, Хърватия.

„Екипът на Avendi e изключително горд за отличието, защото то е и заявка за стратегическо партньорство и инвестиции в бъдещето“, каза Александра Мирчева, изпълнителен директор на VM Finance Group, част от която е и Avendi. „Това признание идва в най-правилния момент за нас, в годината, в която VM Finance Group навършва 30 години на пазара. Наградата е за хората в компанията и екипите, които притежават смелост, мечти и доставят резултати“, посочи Мирчева.

„Avendi постига силно и устойчиво във времето представяне на марките на Diageo и в същото време е отличен партньор, с който работим. Екипът на Avendi има ясна визия какво е необходимо, за да спечелиш на пазара. Активациите, които имплементират, винаги са с най-високо качество и в резултат на това успяват да осигурят дву- и трицифрен ръст в продажбите на приоритетните за нас марки. Освен страхотният им екип,  начинът им на работа винаги е изпълнен с взаимно уважение и съвместен общ ангажимент да се подобряваме и растем заедно”, каза Майкъл Холм, управяващ директор Diageo за регион Източна Европа.

„Благодарни сме за наградата, a тя ни дава и увереност да следваме амбициите и на двете компании за бъдещото развитие на партньорските ни взаимоотношения и да налагаме супер премиум портфолиото на Diageo и разбира се - да продължим да затвърждаваме лидерските позиции и на двете компании в България”, каза Ивайло Анков, управител на Avendi.

Avendi пoлучава наградата  за пръв път през 2006-та г. и e първата компания в региона, която  я печели. През 2011-та г. й се  връчва повторно, а тази година  става и първата компания, на  която отличието се дава за  трети път. Това е доказателство, че в лицето на Avendi, Diageo намира  свой стратегически важен партньор през годините. Благодарение на  усилената работа на екипа  на Avendi и екипната работа с партньора, брандoве като Johnnie Walker, Baileys, Gordon’s, J&B, Tanqueray, Singleton,  Smirnoff,  са сред лидерите на пазара в категориите си и сред най-разпознаваемите вносни марки твърд алкохол на българския пазар.

Партньорството между Diageo и Avendi стартира в самото начало на създаването на Avendi, като вече над две десетилетия Аvendi поетапно разширява портфолиото от продукти на Diageo и днес представлява над 28 марки в различни сегменти.

Последна актуализация: 17:29 | 02.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още
Финанси виж още