IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ексклузивен прием в сърцето на София чества българо-сейшелските връзки

Тропическият рай Сейшели отпразнува 20 години приятелство с България и 48 години независимост в столичния хотел „Хилтън“

12:50 | 02.07.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: „Хилтън София“
Снимка: „Хилтън София“

Петзвездният „Хилтън София“ стана домакин на бляскав коктейл, отбелязващ двойна годишнина - 48 години независимост на Сейшели и 20 години приятелство с България. В луксозната атмосфера на емблематичния столичен хотел, почетният генерален консул на Сейшелите в България Максим Бехар посрещна десетки приятели на държавата, представители на дипломатическия корпус, правителството, бизнеса, туроператори и представители на медиите. Сред официалните гости на събитието бяха зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, Н. Пр. Румен Петров - директор на дирекция „Близък изток и Африка“ в МВнР, проф. Димитър Димитров, ректор на УНСС, и Виктор Меламед, член на УС на Асоциацията на почетните консули в България (АПКБ) и почетен консул на Кралство Тайланд в България.

За своя професионализъм Максим Бехар беше отличен със сертификати от Н. Пр. Закия ел Мидауи – извънреден и пълномощен посланик на Кралство Мароко в България, както и от Виктор Меламед – генерален почетен консул на Кралство Тайланд в България и член на УС на Асоциацията на почетните консули.

Снимка: „Хилтън София“ Снимка: „Хилтън София“

„Сейшелските острови се превърнаха в една от най-предпочитаните екзотични дестинации за почивка от българите“, посочи Максим Бехар на събитието в хотел „Хилтън София“. „Щастлив съм да представлявам една невероятно красива, мирна и смела страна – Република Сейшели, разположена на 115 острова в Индийския океан. През последните 20 години страната претърпя голяма трансформация и напредък. Днес имаме силни приятелски връзки с множество страни в Европа, пазарът и туристическия сектор са значително развити, жителите и бизнесът стават все по-активни в дигиталния свят, докато продължаваме да опазваме богата ни природа и културни традиции. Успяхме да засилим туристическия интерес към нашите прекрасни острови, особено в България, насърчавайки нови бизнес възможности между двете страни“, допълни той.

Гостите имаха възможност да се сдобият с книгата Сейшелски рецепти и още за „рая на земята” с автор Максим Бехар. В изданието той разкрива тайните на креолската кухня и споделя интересни разкази за Сейшелските острови.

Последна актуализация: 12:50 | 02.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още
Финанси виж още