IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Richemont избра нов шеф за бижутерския бизнес Cartier

Досегашният главен изпълнителен директор Сирил Винйерон се пенсионира през септември

12:32 | 02.07.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Lauren DeCicca/Getty Images
Снимка: Lauren DeCicca/Getty Images

Richemont избра нов шеф на Cartier – водещия си бизнес с бижута, носени от холивудски звезди и кралски особи, съобщи луксозната група във вторник, цитирана от Ройтерс.

Луис Ферла, който в момента е главен изпълнителен директор на швейцарския производител на часовници Vacheron Constantin, ще замени Сирил Винйерон от 1 септември.

Cartier е най-големият бранд за бижута в света, известен с часовниците си Tank, пръстените си Trinity и бижутата си Panther.

Ферла, който е главен изпълнителен директор на Vacheron Constantin от 2017 г., е работил за Cartier по-рано в професионалната си кариера, управлявайки бизнеса за Китай.

Той ще замени Винйерон, който се пенсионира след осем години начело на Cartier.

Ходът е най-новата мениджърска промяна в Richemont, която през май обяви Николас Бос за главен изпълнителен директор на групата.

„Винаги съм се възхищавал на стратегическата визия и вдъхновяващия управленски стил на Луис, които му служиха добре в превръщането на Vacheron Constantin в един от водещите производители на луксозни часовници в света“, каза Бос в изявление.

„С нетърпение очаквам да видя как Cartier ще процъфти под управлението му“, добавя той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:32 | 02.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още