fallback

Марианна Александрова пренесе магията на Изтока в ресторант Floret на InterContinental Sofia

Висша кулинария и тематични азиатски коктейли очароваха ценителите на екзотичните вкусове

12:29 | 13.05.24 г.
Автор - снимка
Създател

Победителката от популярното състезание MasterChef 2023 Марианна Александрова пренесе магията на Изтока в ресторант Floret на хотел InterContinental.

Тридневното кулинарно събитие в емблематичния азиатски ресторант на пл. „Народно събрание“ се превърна в незабравимо пътешествие за почитателите на автентичните източни вкусове, което отправи посетителите към мистични земи и докосна небцата им с най-съвременните тенденции в готвенето.

Гостите, сред които блестяха популярната естрадна изпълнителка Силвия Кацарова, нейната дъщеря поп певицата Теди Кацарова, колоритните водещи от bTV  - на телевизионното предаване „Търси се“ Нели Хаджийска и Веси Цурбрюг - на рубриката „Да, Шеф", любимата синоптичка на България Ева Кикерезова и много други, се насладиха на ястия с традиционен азиатски вкус и научиха интересни подробности за историята и културата на страните от Далечния изток. С елегантната си презентация и неповторими вкусове, четиристепенното авторско меню на шеф Александрова успя  да плени и кулинарния корифей Явор Сарафов, който беше част от журито в осмия сезон на емблематичното кулинарно предаване MasterChef.

Марианна Александрова и Явор Сарафов. Снимка: Floret

„Всяко ястие е приготвено с много внимание, огромна любов и подбрани местни продукти“, разкри Марианна Александрова, описвайки процеса на работа по специалното ѝ меню като гост готвач в ресторант Floret на хотел InterContinental Sofia. Тя сподели, че е подбрала ястия, които да представят многообразието и богатството на азиатската кухня - от деликатната свежест на „Мозайка от коджи лаврак“, през легендарната „Мисо супа" с морски дарове и експлозията от вкусове в „Катцу свинско филе“, до преосмисленото в традиционен източен стил „Матча тирамису“. „Вярвам, че вкусовете на Азия крият огромен потенциал да обогатят кулинарната култура на нас българите. Надявам се, че моето меню е една малка стъпка в посока на по-широко отворени вкусови хоризонти и желание за експериментиране в кухнята. Сигурна съм, че тези три дни в ресторант Floret ще оставят траен отпечатък в сърцата и небцата на всички“, допълни в заключение тя.

За финал на кулинарното си пътешествие, шеф Марианна Александрова беше подготвила „Матча тирамису“. Снимка: Floret

Кулминация на кулинарното пътешествие бяха екзотичните коктейли, създадени специално за събитието от талантливия български барман и миксолог Николай Колев. Вдъхновен от един от най-емблематичните барове с азиатска концепция във Вашингтон, САЩ, той сътвори за гостите на ресторант Floret три авторски коктейла - „Японска съблазън“, „Пандамониум“ и „Мимоза личи“. Те плениха посетителите не само с примамливия вкус на характерните местни съставки, но и с майсторска техника на приготвяне и изненадваща презентация.

„Мимоза личи“ е елегантен дамски коктейл, който за разлика от класическата американска „Мимоза“ включва плод и сороп от личи, допълнени от водка Хаку. Снимка: Floret

Елегантен и уютен, Floret Restaurant and Bar се намира в сърцето на София в петзвездния хотел InterContinental на пл. „Народното събрание“. Забележителното му меню го прави любим на всички, които обожават азиатската кухня. Желаещите могат да направят резервация на тел. 088 916 6000 или на floret@ihg.com 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:28 | 13.05.24 г.
Още от Lifestyle виж още