IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът в България все повече цени уменията за общуване в екипите си

Човещината стои в центъра на всяко усилие за създаване на добър екип, коментират експерти

20:20 | 25.09.23 г.

Основната идея на предстоящия в София фестивал "Общувай" е да акцентира върху личностното развитие и общуването, защото бизнесът все повече се интересува именно от развитие на уменията за общуване в екипите си. 

Това обявиха Явор Арнаудов, президент на Българска Коучинг Академия, и Лора Арнаудова, CEO и основател на Българска Коучинг Академия, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Подпомагаме развитието на емоционалната интелигентност. В момента има бум и всички искат да бъдат учени на емоционална интелигентност, коментираха събеседниците.

„Най-важното в общуването, за да се създаде един добър екип, е мениджърът да се разбира със себе си, а това най-лесно се разбира по взаимодействието му с неговите близки“, подчерта Лора Арнаудова.

Според нея трябва да се отчитат динамиките между членовете на екипите, динамиките за формално и неформално лидерство.

„Един осъзнат мениджър ще има предвид, че не работи с абстрактен екип, а че това са отделни личности и всеки от тях има собствен характер и желания. Всеки се движи от собствени мотиви. Някои се движат от корпоративни мотиви и желание за развитие в работата, а други се развиват от други желания“, посочи гостът в предаването. 

Човещината стои в центъра на всяко усилие за създаване на добър екип, допълни Явор Арнаудов. "Трябва да разберем, че всеки има свой собствен двигател, тоест свой собствен мотив да бъде част от този екип. Чувал съм, че някои хора работят за удоволствие, но не съм виждал много такива". 

Още от разговора гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:20 | 25.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още