IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Супер функции на MacBook Pro за начинаещи

14-инчовият звяр е изключително бърз, с прекрасен дисплей и издръжлива батерия

10:00 | 02.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Pexels
Снимка: Pexels

Да разполагате с Macbook и да работите с него е истинско удобство, а за феновете на Apple това е единственият начин да свършат качествено работата си и да се забавляват истински. Моделът MacBook Pro е просто изумителен. Този 14-инчов звяр е изключително бърз, с прекрасен дисплей и издръжлива батерия. Картината се движи гладко заради 120Hz ProMotion. Но ако искате да извлечете най-доброто от него, прочетете следващите редове, в които ще ви дадем няколко бързи съвета за начинаещи.

Quick Look

Функцията Quick Look бързо ще се превърне в една от най-използваните от вас – тя позволява да преглеждате файлове, без да ги отваряте, и ще ви спести наистина много време. За целта трябва просто да изберете файла и да докоснете интервала, за да може компютърът да сканира набързо съдържанието му и да ви го покаже в резюме като изображение. Тази функция не работи с всички файлове, но бързо ще свикнете с това къде и как е удобно да я използвате.

Spotlight за търсене

Spotlight е инструмент за супер бързо търсене, с който можете да намерите програма дори по инициалите ѝ. Например, ако ви трябва App Store, достатъчно е да въведете a и s. Ще свикнете бързо, обещаваме ви.

Spotlight за други дребни задачи

Spotlight ще се превърне в пръв помощник и при други малки задачи в деня ви – когато ви трябва прогнозата за времето за който и да е град по света; когато не знаете какво означава дадена дума; когато искате да пресметнете валута или да преобразувате различни мерни единици. Използвайте го и като калкулатор за прости изчисления. Звучи удобно, нали?

Лента с менюта на цял екран

MacBook Pro сви рамките си и сега лентата с менютата не изяжда от нужното ви място. Когато включите режим на цял екран, тя изчезва, за да не ви пречи. Но ако имате нужда от нея, има как да я извикате отново на дисплея. За целта отидете на System Preferences → Dock & Menu Bar и деактивирайте Automatically hide and show the menu bar in full screen.

По същия начин можете да накарате своя Mac Dock да се скрива и показва автоматично, щом докоснете с курсора долната част на екрана.

Принудително затваряне на приложенията

Дори в MacBook някои програми понякога спират да реагират и се налага да ги затворите принудително. Добре познатата комбинация Alt+Ctrl+Del от Windows тук не работи. Правилната комбинация клавиши за MacBook е Cmd+Opt+Esc. Натиснете ги едновременно и изберете от появилия се прозорец програмата, която искате да спрете.

Последна актуализация: 14:18 | 01.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още
Финанси виж още