IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moet Hennessy остава без шампанско, докато търсенето расте

От компанията подсказват, че ще успеят да се справят с предлагането през новата година

10:08 | 15.11.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Феновете на шампанското са толкова ентусиазирани от края на Covid ограниченията, че почти са изпили целия наличен Moet Hennessy, пише Bloomberg.

"Изчерпваме запасите" на част от най-доброто шампанско, коментира главният изпълнителен директор Филип Шаус в интервю за Bloomberg Television по време на Новия икономически форум в Сингапур.

Но има и добри новини - през новата година ще бъде запълнен недостига в предлагането, допълва той.

След първоначалния спад в ранните дни на пандемията най-големите имена в луксозния сегмент отчитат бум на покупките, тъй като потребителите дават воля на сдържаното преди търсене.

LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton успя да надмине очакванията на анализаторите за четири от петте си основни подразделения в рамките на последния си финансов отчет. От своя страна, Hermes International записа 24% ръст на приходите, като се изключат валутните колебания, въпреки че увеличи голяма част от цените на продуктите си.

Макар че засега заможните потребители сигнализират, че все още са склонни да купуват скъпи стоки, глобалните икономически насрещни ветрове се засилват.

Инфлацията е ключов елемент на несигурността, коментира Шаус на събитието, организирано от Bloomberg Media Group, подразделение на Bloomberg LP. Ръстът на цените на суровите материали може да означава, че компанията ще увеличи цените на някои от продуктите с между 7 и 13%, допълва той 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:09 | 15.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още